Ana SayfaEkonomiÇinli İşadamlarından Van Çıkartması!

Çinli İşadamlarından Van Çıkartması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çin Halk Cumhuriyeti’nden bir heyet ve iş adamları çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van’a geldi.

Çinli Heyet Van’a Ziyarette Bulundu

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Yu Hongyang ve yanı sıra işadamlarından oluşan bir heyet Van’a geldi. Heyetin Van’da bulunma nedeni çeşitli temaslarda bulunacak olması şeklinde açıklandı. Van Valiliği tarafından şehirde bulunan Çinli heyet ile ilgili bir açıklama yaptı. Valilik, Çin’de faaliyet gösteren şirketlerin yetkililerinden oluşan heyetle birlikte Van’a Büyükelçi Yu Hongyang’ın da geldiğini, heyet Van’da ilk olarak Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ile görüşmeler yaptığını, işadamlarının Van’da gerek tek başlarına, gerekse Türk işadamları ile ortaklaşa yatırım yapmak isteyen işadamlarına kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

Çinli İşadamları Çeşitli Tekliflerle Van’a Geldiler

Murat Zorluoğlu açıklamasında Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi olarak gelen heyetin teklifleri doğrultusunda her çeşit desteği vermeyi kabul edeceklerini, Yu Hongyang’ın ziyareti sırasında Valilik Şeref Defteri’ni de imzaladığını, yapılan toplantıda Çinli işadamlarının sorularını cevapladığını, 54 üyesi olan Çinli İşadamları Derneği’nin bünyesinde 16 farklı dünyaca ünlü firmanın temsilcilerinin bulunduğunu, bu işadamlarının Türkiye’de değişik sektörlerden iş olanakları bulmaya çalıştıklarını, işadamlarının iletişim, inşaat, madencilik, haberleşme, doğalgaz, petrol, yeni enerji çeşitleri, çevre, ulaşım, şehircilik, tekstil, sağlık gibi alanlarla ilgilendiklerini, bu alanlarda çeşitli çözümlerle geldiklerini, Van’daki yatırımların artırılarak işbirlikleri yapılmasının hedeflendiğini de anlattı.

Van’ın Turizm Yatırımlarına İhtiyacı Var

Van Valisi Murat Zorluoğlu işadamlarının faaliyet göstermek istedikleri alanların bir bölümünün merkezi yönetimle ilgili olduğunu, bir bölümünün de yerel yönetimleri ilgilendirdiğini söyleyerek Van’da yönetim yapısının, nüfusun, jeopolitik konumun, ekonomik faaliyetlerin de önemli olduğundan bahsetti. Zorluoğlu, son zamanlarda turizm sektörünün Van’da ön plana çıktığını, Türkiye’nin batısında bulunan şehirlere giden Çinli turist sayısının da çok olduğunu, turizm alanında planı olan Çinli işadamlarının yatırımlarına Van’ın ihtiyacı olduğunu da sözlerinde belirtti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.