Ana SayfaKariyerBankalara Nasıl Başvurmalı?

Bankalara Nasıl Başvurmalı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde hali hazırda var olan işsizlik sorununun, gün geçtikçe artarak büyümekte olduğu herkesçe bilinmektedir. İşsizlik adıyla ortaya çıkan bu sıkıntılara kesin ve kalıcı çareler bulmak için hemen her gün istihdam alanlarının üretilmesi bekleniyor.

Bu istihdam alanları kendisini farklı alanlarda ve şekillerde belli ederken; bu alanı yaratan kuruluşların en başında kamu ya da özel olduğu fark etmeksizin bankalar gelmektedir.

Bankalar bu istihdam fırsatlarını internet siteleri, gazete reklam ve ilanları gibi çeşitli yollarla personel duyurur ve insanların neler yapacağı, nelerin gerekli olacağı gibi unsurları yine bu yollar sayesinde duyurmaktadır.

Bu ilanlar için başvuru yapmayı isteyen ya da planların insanların her bankanın kendine göre ortaya koyduğu şartları sağlama şartıyla böyle bir alana dâhil olabileceklerini en başından hatırlatmak istiyoruz. Örneğin; eğitimsel ya da genel sektörel bir gereklilik aranıyorsa, buna sahip olmayan ya da olduğunu gösteremeyen bir kişi bu tür bir işe başvuramaz.

Dolayısıyla bu tür kuruluşlara iş için başvuru yapmadan hemen önce sizden istenen detayları iyice incelemek ve bu şartların sağladığına kesinlikle emin olmak gerekmektedir.

İK Uzmanı Tavsiyesi: Banka İş Başvuru Yaparken Bunlara Dikkat Edin!

Bu şart sağlama zorunluluğunun ardından, her banka adaylara bir başvuru formu doldurtur. İşte bu ”ben sizin istediğiniz şartları sağlıyorum, bu işi yapabilirim.” şeklinde bir mesaj vermenize yardımcı olmaktadır. Bu tür formları doldurmaktan çekinmeyin. Ayrıca sizden istenen bilgileri kesinlikle eksiksiz ve doğru bir şekilde onlara verin. Yoksa iş bulma hayalleriniz sona ereceği gibi, başınıza mahkeme işleri de açılabilir. Aman dikkat.

Bu başvuruların ardından, uygun görülen adaylar belli gün ve saatte mülakata çağrılırlar. Bu adaylar, banka tarafından yapılan yazılı ve sözlü sınavlara tabi tutulmaktadır. Matematik, Bankacılık, İngilizce, İstatistik, Genel Kültür gibi farklı hususlarda yapılan bu sınavlar ve hazırlanan sorular sonucunda başarılı olmayı başaran adaylar iş konusunda ciddi şekilde öne geçmektedir.

Profesyonel Olun

  • Unutmayın, ne kadar profesyonel ve iyi bir izlenim verirseniz; o kadar dikkat çeker ve başarılı olursunuz.
  • Yetenekleriniz varsa mutlaka bahsedin. Ne kadar çok yetenek, o kadar çok işe alınma şansı.
  • Ekip çalışmalarında başarıysanız bunu örnekle ispatlayın.
  • İngilizce varsa, belgeleyin.
  • İngilizce haricinde yabacı dil bilginiz varsa 1-0 öndesiniz.
  • Deneyimli misiniz? İspatlayın.
  • Önceki işinizde ayrılıp geldiyseniz şikayet etmeyin.
  • Doğrudan maaş konularına girmeyin.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.