Ana SayfaEkonomiTMSF’den Flaş Karar! Döviz Cinsinden Mevduatları Türk Lirası’na Çevriliyor!

TMSF’den Flaş Karar! Döviz Cinsinden Mevduatları Türk Lirası’na Çevriliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TMSF aldığı kararla bu yılın haziran ayında toplam olarak 1.6 milyarlık döviz cinsinden mevduatı Türk Lirası’na çevirecek.

1.6 Milyarlık Döviz Mevduatı TL’ye Çevrilecek

TMSF olarak bilinen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından alınan flaş kararla ilgili bir açıklama yapıldı. TMSF 2018 Haziran ayı içinde 1.6 milyar değerinde olan döviz cinsinden mevduatı Türk Lirası’na çevireceğini açıkladı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Türkiye ekonomisinde istikrarın sürekli hale getirilerek korunması, belirlenmiş olan makroekonomik hedeflere daha kolay bir şekilde ve sağlam adımlarla gelinmesi ile ilgili Türk Lirası’na güven duyulmasının çok önemli olduğu, son dönemlerde döviz kurlarında görülen yükselişin ve dalgalanmaların hiçbir ekonomik temele dayanmadığına vurgu yapıldı. Geçen haftalarda benzer bir hamle de Borsa İstanbul’dan gelmişti. Borsa İstanbul aldığı kararla kısa vadedeki ihtiyaçlar haricinde olan döviz varlıklarının tamamını Türk Lirası’na çevirdiğini açıklamıştı. Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ da yaptığı açıklamada bu adımın atılmasının amacının piyasalara güvenmek olduğunu, satışın etkilerinin piyasaların genelinde gözlemleneceğini belirtmişti.

Bankalardaki Mevduat Sigortacılığı Rezervleri Türk Lirasına Çevrilecek

TMSF tarafından yapılan yazılı açıklama ile içinde bulunduğumuz haziran ayında yaklaşık olarak 1.6 milyar liraya tekabül eden döviz türünden mevduatın Türk Lirası’na dönüştürüleceği, bu hamleyi yapmaktaki amaçlarının Türkiye ekonomisinin devam eden istikrarının korunması olduğu, ülkemizin belirlediği makroekonomik hedeflere sağlam adımlar atılarak ilerlenmesinin en doğru strateji olduğu, bunun için de öncelikle ülkenin para birimine duyulan güvenin üst seviyede olması gerektiği, son zamanlarda döviz kurlarının Türk Lirası karşısındaki artışının ekonomik bir temelinin olmadığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun Türkiye’nin finansal istikrarına katkıda bulunan lider ve en önemli kurumlardan biri olduğu, bu bilinç kapsamında bankalarda bulunan mevduat sigortacılığı rezervleri dahilindeki döviz türünden varlıkların TL’ye çevrilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.