Ana SayfaEkonomiÇevre ve Şehircilik Bakanı İmar Affında Sayıları Verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İmar Affında Sayıları Verdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki imar barışı başvuruları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başvurularda 13 Milyon Adet Bekleniyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki iki günde imar barışı başvuru sayısının 100 bini aştığını, belirlenen süre zarfında 13 milyon adedi rahat yakalayabileceklerini düşündüklerini, başvurular geldikçe yeni durumların ortaya çıktığını, bu durumların daha önce ön görülemediğini söyledi. Mehmet Özhaseki bir televizyon programına katılarak soruları cevapladı.

Devlet Önceki Dönemlerde Göçü Doğru Algılamamış

Sözlerine işadamı Erdoğan Demirören’in vefatı ile ilgili üzüntüsünü dile getirerek başlayan imar affı başvuruları hakkında konuşan Bakan Mehmet Özhaseki başvuru sayısının 100 binden fazla olduğunu, 12 milyonu ya da 13 milyonu bulacağını düşündüklerini, Türkiye’de yaşayan 80milyon kişinin 60 milyonunun imar affı ile ilgisinin olduğunu, bu konuda bazı zamanlarda vatandaşların kendilerinin kanuna uyduğunu, şimdi ise uymayanların imar affı ile ödüllendirildiğini düşündüklerini, ancak imar affının kanunlara aykırı bir durum olmadığını, Türkiye’de göçün 1950 – 1960 yılları arasında başladığını, şehirlere göç eden insanları o dönemlerde devletin karşılamadığını, göçün doğru algılanmadığını, bu durumda da göç edenlerin istedikleri gibi davrandıklarını, en azından iki çizgi ile alanlar belirlense vatandaşların da evlerini o alanlara yapacağını söyledi.

Türkiye’de 13 Kez İmar Affı Getirilmiş

Geçmiş dönemlerde 13 kez imar affının hayata geçirildiğini, bu sayede her affın diğerini tetiklediğini, Türkiye genelinde 26 milyon 358 bin bağımsız bundan böyle olumsuz durumlar yaşanmamasının ancak cezai tedbirlerle önlenebileceğini, eskisi gibi göçün de kalmadığını, imar konusunda da konut inşa edilecek çok alan olduğunu, Yargıtay’ın kurallara uymayanlar hakkındaki kararlarının net olduğunu, imar kirliliğine neden olanlara artık ceza kesileceğini, Türkiye’de ayrıca mülkiyet hakkı probleminin de olduğunu, ruhsat almadan, iskanını almadan konut yapıp yerleştiklerini, bu gibi sorunların imar barışı ile çözüme kavuşturulacağını da sözlerine ekledi.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.