Ana SayfaEkonomiMaliye Bakanı Açıkladı! Bütün Bakanlıklar Yeniden Yapılandırılıyor!

Maliye Bakanı Açıkladı! Bütün Bakanlıklar Yeniden Yapılandırılıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanı Naci Ağbal tüm bakanlıkların bazı kriterler göz önünde bulundurularak yapılandırılacağı döneme girildiğini söyledi.

Bütün Bakanlıkların Yapılandırılacağı Döneme Girdik

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bütün bakanlıkların yeniden yapılandırıldığı bir süreçte olduklarını, görevleri, fonksiyonları, hizmet verdikleri vatandaşların kitlesi, ülke ekonomisi içindeki yerleri gibi kriterlere bakılarak bu yapılandırmaların gerçekleşmekte olacağı yeni bir döneme girildiğini söyledi.

24 Haziran Seçimleri Yapılandırma için Tarihi Bir Fırsat

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kalmışken yeni hükümet sisteminde bakanlıkların yapısının nasıl olacağının detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan açıklamada yeni bir döneme girildiği, bu dönemde fonsiyonlarına, görevlerine, yararlanan vatandaşların kitlesine, genel olarak ekonomideki konumlarına bakılmak suretiyle Türkiye’deki bütün bakanlıkların yeniden yapılandırılacağını, 24 Haziran seçimlerinden sonra bunun gerçekleşeceğini ve tarihi bir fırsat olduğunu söyleyerek bakanlıklar ile ilgili bazı ipuçları da verdi.

Merkez Bankası Etkin Bir Şekilde görevine Devam Edecek

Ülke ekonomisinin kurullar tarafından yönetilmemesi gerektiğini söyleyen Naci Ağbal, kurulların kaldırılması ve tek bir karar mekanizmasının oluşturulması gerektiğini, ekonomi yönetimimin yapılandırmadan sonra bu şekle getirilmiş olacağını, yeni dönemde koordinasyon kurullarının kaldırılacağını, düzenleyici ve denetleyici olan kurumların görevine devam edeceğini, Merkez Bankası’nın da bağımsız bir durumda olduğunu, para politikaların etkin bir şekilde uygulanmasına da devam edileceğini, 24 Haziran seçimlerinden sonra geçilecek olan yeni dönemde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın kanunların güvencesi altında bu politikaları uygulamaya sürdüreceğini, seçimlerden sonra girilecek olan yeni sistemde Türkiye’de bulunan bütün bakanlıklar için bir yeniden yapılandırmaya alınacağını, bu yapılandırmalar sırasında bakanlıkların hangi görevleri yaptıkları, fonksiyonlarının neler olduğu, hizmet verdikleri kitlelerin büyüklüğü ve Türkiye ekonomisinde ne konumda olduğu gibi kriterlere bakılacak.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.