Ana SayfaEkonomiBDDK: Bankacılık Sektörünün Kredi Hacmi Geriledi!

BDDK: Bankacılık Sektörünün Kredi Hacmi Geriledi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

BDDK, haftalık bültenini yayımladı. Buna göre Türk bankacılık sektörünün kredi hacmi 5 milyar 956 milyon liralık düşüş kaydetti.

BDDK Bankacılık Sektörünün Kredi Hacmini 2 Trilyon 389 Milyar 428 Milyon TL Olarak Açıkladı!

BDDK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre bankacılık sektörü 08.06.2018 tarihiyle tamamlanan haftada kredi hacmini düşürdü. Azalış sonrasındaki toplam kredi hacmi 2 trilyon 389 milyar 428 milyon TL seviyesine geriledi. Bir önceki haftanın kredi hacmi ise 2 trilyon 395 milyar 384 milyon TL olarak açıklanmıştı.

Kısa adı BDDK olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, 4 Haziranla başlayan 8 Haziranla biten haftada mali kesime aktarılan kredi toplamının 68 milyar 734 milyon TL olduğunu belirledi. Mali kesim dışındaki kredilerin toplam hacmini ise 2 trilyon 187 milyar 436 milyon TL seviyesinde hesapladı.

Türk bankacılık sistemi dahilinde faaliyet gösteren bankalardaki toplam mevduatın değişimini de açıklayan kurum, mevduatların geçtiğimiz hafta arttığını bildirdi. Artış 9 milyar 9 milyon TL olarak kaydedildi. Buna göre sektörün mevduat toplamı 8 Haziran itibariyle 2 trilyon 30 milyar 947 milyon TL’ye ulaştı. Bu tutar bir önceki haftaya yüzde 0,44 fark attı.

Haftalık bülten incelendiğinde tüketici kredilerinin yukarı yönlü hareket ettiği dikkatlerden kaçmadı artış 828 milyon TL olurken, tüketici kredilerinin toplamı 416 milyar 139 milyon TL’ye ulaştı. Konut kredileri toplamın 197 milyar 696 milyon TL’sini oluşturdu. Taşıt kredileri toplamdan 7 milyar 313 milyon TL’lik pay aldı. İhtiyaç kredilerinin toplamıysa 131 milyon TL’ye denk geldi.

Taksitli ticari krediler 8 Haziran itibariyle 383 milyar 354 milyon TL’lik seviyeye yükseldi. Artış bir haftada 448 milyon TL oldu.

4 ile 8 Haziran tarihleri aralığı dikkate alındığında sektörün bireysel kredi kartı alacaklarında düşüş kaydedildi. Azalış yüzde 0,77’ye işaret etti. Alacakların toplamıysa 93 milyar 228 milyon TL seviyesinde hesaplandı. Bireysel kredi kartı dahilindeki alacakların 42 milyar 888 milyon TL’sinin taksitli olduğunu tespit eden BDDK, kalan 50 milyar 341 milyon TL’nin taksitsiz olduğunu kayıt altına aldı.

Öte yandan sektörün net takipteki alacakları da ilgili haftada geriledi. Azalış yüzde 0,95 oranında gerçekleşti. Bankacılık sisteminin öz kaynaklarındaki değişimse yukarı yönlü oldu. Sektör öz kaynaklarını yüzde 0,34 artırdı ve 8 Haziran itibariyle 445 milyar 587 milyon TL’ye çıkardı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.