Ana SayfaEkonomiBakan Açıkladı! Esnafın Memnun Edecek Uygulamalar Devam Edecek!

Bakan Açıkladı! Esnafın Memnun Edecek Uygulamalar Devam Edecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada kamyoncularla bir araya geldi ve sorunlarını dinledi.

Bakan Ahmet Arslan Kamyoncularla Buluştu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bazı kesimlerin ulaştırma alanındaki projelerin beton ekonomisi ve gereksiz olduğu ile ilgili fikirlerin ortaya atıldığını, bu kesimlerin beton ekonomisi sayesinde Türkiye ekonomisine kazandırdıklarından bilgisi olmadığı için bu şekilde konuştuklarını söyledi. Ankara Lojistik Üssü’ne giderek çeşitli incelemelerde bulunan Bakan Ahmet Arslan, kamyoncularla buluştu ve sorunları ile önerilerine kulak verdi. Bu buluşmadan sonra açıklamalarda bulunan Arslan, Türkiye’yi erişilebilir ve ulaşılabilir duruma getirirken yüklerin daha rahat taşınabilmesi ve daha konforlu yollarda seyahat edebilmeleri için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kararları Masa Başında Almıyoruz

Bakan Ahmet Arslan, geride kalan 15 yıllık süreçte yaptıkları çeşitli düzenlemeler ile Türkiye’de vatandaşlara, sanayiye, endüstriye ve ülke ekonomisine hizmet vermeyi hedeflediklerini, kamunun otoritesi olarak kararları masa başında almadıklarını, sektörlerin temsilcileri ile bu şekilde bir araya gelerek sorunları dinlediklerini, çözümler üretmeye çalıştıklarını, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak 15 yılda yapılan düzenlemelerin arasında çeşitli muafiyetlerin de bulunduğunu, 4.5 milyon adet mesleki yeterlilik belgesi verildiğini, verilen yetki belgesi sayısının da 500 bin adetten çok olduğunu, 1 milyon 300 bin adet taşıtın kayıt altına alındığını da belirtti.

Yapılan Düzenlemeler Esnafı Memnun Etti

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bu sektörün öneminin yapılan düzenlemelerden anlaşılabileceğini, yurtiçi eşya taşımacılığının yüzde 90’lık kısmının, yurtdışı eşya taşımacılığının da yüzde 30 – 35’lik kısmının karayolları ile gerçekleştiğini,  2018 yılının başından beri yapılan düzenlemelerle belge alma şartlarının kolay hale getirildiğini, belge alma ücretlerinin de yüzde 50 oranında indirildiğini, yapılan tüm bu düzenlemelerin kamyoncu esnaf tarafından memnuniyetle karşılandığını, esnafın yanında olmaya ve gereken yeni düzenlemeleri yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.