Ana SayfaEkonomiMaliye Bakanı Naci Ağbal Hayata Geçirilecek Reformları Açıkladı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal Hayata Geçirilecek Reformları Açıkladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye’ye kaynak sağlamak adına yapılacak reformların arka arkaya geleceğini açıkladı.

Reformlar Arka Arkaya Gelecek  

Ankara’da çeşitli açıklamalar yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye’ye kaynak girmesini sağlayacak olan reformların arka arka yapılacağını, bu konu ile ilgili tüm hazırlıkların tamam olduğunu, yurtdışı sermayesinin Türkiye’ye gelmesi için başta demokratikleşmeye dair standartlar olmak üzere, hukuk devletinin kuvvetlendirileceğini, OHAL’in kaldırılması gibi pek çok adımın atılacağını söyledi.

Türkiye Bulunduğu Bölgede Çekim Merkez Haline Geldi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ankara OSTİM’e giderek işadamları ile buluştu. OSTİM OSB Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’ndan düzenlenmiş olan toplantıda konuşma yapan Naci Ağbal, OSTİM’İn sanayi bölgesi olarak örnek olduğunu, Türkiye ekonomisi hakkında yorum yapmak için önce geçmişinin bilinmesi gerektiğini, geride kalan 16 yıl boyunca gece gündüz çalışarak ekonominin bu derece büyümesini sağladıklarını, 2000’li yılların başında ülke ekonomisinin yapısının kırılgan olduğunu, şimdi ise bulunduğu bölgenin çekim merkez haline geldiğini de söyledi.

Türkiye Ortalama Yüzde 6 Oranında Büyüdü

Ülkemizin özel sektördeki yatırımlarının 2010 – 2016 yılları arasında hızlandığını, geride kalan dönemde hiç kimsenin maaşının düşürülmediğini, hiç kimsenin emekli maaşının kesilmediğini, kimsenin işten çıkartılmadığını, bahsi geçen dönemde Türkiye’de 8.5 milyon kişinin istihdam edildiğini, Avrupa’nın 27 ülkesinde gerçekleşen istihdamın toplamının dahi 8.5 milyon kişi olmadığını, bu ülkelerin toplam istihdamının 4.5 milyon kişi olduğunu, 2010 – 2016 yılları arasında özel sektör yatırımlarının da arttığını, 2002 – 2017 yılları arasında Türkiye ekonomisinin ortalama yüzde 6 oranında büyüme kaydettiğini, bunun bu rakamlarla devam etmesini istediklerini de sözlerine ekledi.

OHAL Kaldırılacak

Ekonomi politikalarında gelecek dönemde yeni bir modele geçmek zorunda olduklarını söyleyen Naci Ağbal, küresel ekonominin gerektirdiklerinin uygulamaya alınacağını, yabancı sermayenin Türkiye’ye gelmesi için demokratikleşme standartlarının artırılacağını, hukuk devletinin güçlendirileceğini, OHAL’in kaldırılacağını, birçok alanda yeni adımların hızlı bir şekilde atılacağını da belirtti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.