Ana SayfaKariyerBanka Gişe Görevlisi: Sınav Süreci, Görevleri ve Maaşı

Banka Gişe Görevlisi: Sınav Süreci, Görevleri ve Maaşı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Banka gişe görevlisi, banka, finans kuruluşu ya da resmi kurumlarda para alış – veriş takibi, dosya takibi ve insan ilişkileri ile alakalı olarak görev yapan kişilerdir. Büro ve Müşteri Hizmetleri sınıfında yer alan Gişe Görevlileri;

  • Çalıştığı şubenin kasası ile alakalı nakit ya da çek işlemleri gerçekleştirilen bütün işlemlerin yerine getiren,
  • Mevduat hesaplarının açılışını – kapanışını yapan,
  • Bu hesaplar ile alakalı işlemleri gerçekleştiren ve bu alanda kariyer yapan kişiler olarak tanımlanmaktadır.

Banka Gişe Görevlisi Nasıl Olunur?

Banka Gişe Görevlisi: Sınav Süreci, Görevleri ve Maaşı - Bankacıyım
Banka Gişe Görevlisi Nasıl Olunur?

Gişe Görevlisi, bankalar tarafından verilen ilanlar doğrultusunda şartların yerine getirilmesi ve banka sınavlarında başarılı olmak ile olunabilmektedir. Bankalar çeşitli dönemlerde ilanlar yayınlarlar. Bu ilanların süreleri ise ortalama 10 gün ile sınırlandırılır. 10 gün içerisinde adayların başvurularını yapmaları istenir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylarla banka iletişime geçer. Ancak başvuru şartlarını taşımayan, yine de başvuru yapan kişilerle bankalar iletişime geçmezler.

Başvuru kabul edilen adaylar için yazılı ve sözlü sınav yapılır. Yazılı sınav için tarihler iş ilanının bitişinden ortalama 3-4 gün sonra açıklanır. Açıklamada kişilerin nerede, ne zaman sınava girecekleri, sınav girişinde neleri yanında bulundurmaları gerektiği açıklanır. Sınavda başarılı olanlar ise sözlü mülakata davet edilirler. Sözlü mülakatlarda başarılı olanlar ise alım yapılacak ilde görevlendirilirler.

Banka Gişe Görevlisi İlanlarını Nasıl Takip Edebilirim?

Banka Gişe Görevlisi ilanları çok sık yayınlanmamaktadır. Bankalar belirli dönemlerde alımlar gerçekleştirir ve işe alınan kişiler uzun dönem o departmanda çalışır.

Bankaların yeni şubeler açması yeni iş olanaklarının olması anlamına gelir. Bu durumda bankaların yeni şube açılışlarının takip edilmesi gerekir. Aynı zamanda bankaların kendin internet sitesi ve Bankaciyim.net’i takip ederek yayımlanan Gişe Görevlisi ilanlarından haberdar olabilirsiniz.

Gişe Görevlisi Görevleri Nelerdir?

Banka Gişe Görevlisi: Sınav Süreci, Görevleri ve Maaşı - Bankacıyım
Gişe Görevlisi Görevleri Nelerdir?

Banka sınavlarını başarılı bir şekilde geçtikten sonra işe alınan Banka Gişe Görevlisi, pek çok görev üstlenmektedir. Gişe yetkilisi şubenin genel prensipleri çerçevesinde görevini yerine getirmekle yükümlüdürler. Mesai saati başlamadan yerinde olan Gişe Görevlileri, şubenin mevduat kredi hesaplarına çek ya da nakit para yatırma – çekme işlemlerini yerine getirmektedir.

Banka Gişe Görevlilerinin görevlerinden bir diğeri ise;

  • Müşteriler tarafından talep edilen hesap açma işlemlerini yerine getirmek,
  • Satış ekiplerinin gerçekleştirmiş olduğu işlemlerin nakit olarak tahsilatını yapmak,
  • Müşterilere ödeme yapılması gereken durumlarda kimlik tespiti,
  • Para yatırma – çekme,
  • Havale/EFT, gibi talepleri yerine getirirken, müşteri taleplerinin yetkisini aşması durumunda ilgili yöneticiye bildiride bulunmaktadır.

Banka Gişe Görevlisi İşe Alım Şartları Nelerdir?

Banka gişe görevlisi işe alım şartları, bankadan bankaya göre değişiklik göstermektedir. Genellikle üniversitelerin 4 ya da 2 yıllık ilgili bölümlerinden ya da en az liseden mezun olma şartı aranan banka personel alımlarında, bazen mülakat da gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla banka gişe görevlisi işe alım şartları arasında banka mülakat sorularını başarılı bir şekilde cevaplamak da yer almaktadır.

Bankada Gişe Görevlisi Olan Kişilerin Maaşları Ne Kadar?

Bankada Gişe Görevlisi olarak görev alan kişilerin maaşları asgari ücretten başlar. Ancak bu tutar bankadan bankaya göre değişkenlik gösterir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.