Ana SayfaEkonomiNisan Ayı LPG İthalatı 255,9 Ton!

Nisan Ayı LPG İthalatı 255,9 Ton!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

EPDK, bu yılın nisan ayında gerçekleşen LPG ithalatı ve ihracatı verilerini açıkladı. Buna göre ithalat yıl bazında yüzde 0,6 geriledi.

Nisan Ayında LPG İthalatı Düşüşe Geçti

EPDK, 2018 Nisan ayı LPG Piyasası Raporu’nu tamamladı. Rapora göre ülkemiz yılın dördüncü ayı olan Nisanda 255 bin 900 ton LPG ithal etti. Bu miktar bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,6’lık düşüşe işaret etti.

EPDK, yurt içinde faaliyet gösteren rafinerici ve dağıtıcı lisans sahiplerinin en fazla ithalatı Cezayir, Norveç ve ABD’den yaptığını belirledi. Listenin ilk üçü bu ülkeler olurken, LPG ithalatının en çok yapıldığı ülkeler arasında Kazakistan, Rusya, Romanya, İsviçre, Libya, Santa Kitts ve Nevis’te sayıldı.

Türkiye’nin LPG ihracatı Geriledi

Türkiye’nin Nisan ayı LPG ithalatı yanında ihracatı da azalan bir grafik çizdi. Buna göre rafinerici ve dağıtıcı lisansına sahip işletmeler LPG ihracatını Nisan ayında yüzde 57 oranında azalttı. Gerileme sonrasında gerçekleşen ihracat miktarı 9.158 tona denk geldi. Türkiye yılın dördüncü ayında en çok ihracatı Mısır, Yunanistan ve Suriye’ye yaptı. Bunların yanında ihracatın yoğun olduğu diğer bir yer ise Türkiye Serbest Bölgesi olarak kaydedildi.

Türkiye’nin Nisan ayı LPG üretimini 59 bin 350 ton olarak raporlayan EPDK, üretimin yüzde 38,9 oranında gerilediğini de belirtti.

Otogaz Satışları Nisanda Yüzde 9,1 Arttı

Tüplü LPG satışı verileri Nisan ayındaki satışların yüzde 5,8 oranında azaldığını gözler önüne serdi. Aynı dönemde dökme LPG satışlarında yüzde 49,4’lük azalış kaydedildi. Nisan ayında otogaz satışları ise yukarı yönlü hareket ederek, satış miktarını yüzde 9,1’e varan oranda artırdı.

EPDK tarafından belirlenen satış verileri tüplü LPG’nin toplamda 60 bin 720 ton olduğunu kayıt altına aldı. Dökme LPG satışlarının toplamı ise 10 bin 590 ton seviyesinde gerçekleşti öte yandan otogaz satışları 267 bin 47 tona kadar yükseldi.

Bu veriler LPG pazarı liderinin otogaz olduğunu kanıtlar nitelikte oldu. Otogaz pazardan yüzde 78,9’luk pay aldı. Tüplü LPG’nin pazardaki payı yüzde 18’e denk geldi. Dökme LPG’nin payı ise yüzde 3,1’de kaldı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.