Ana SayfaSigortaGaranti Emeklilik Genel Müdürü’nden Önemli BES Açıklaması!

Garanti Emeklilik Genel Müdürü’nden Önemli BES Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Garanti Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, BES’e otomatik katılım hakkında önemli açıklamalar yaptı.

BES’e Katılımda Şirketlerin Tavsiyeleri Çok Önemli

Garanti Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, otomatik BES’in yeni aşamasında sisteme 212 bin yeni şirketin çalışanının katılacağını, bu konuda işverenlere büyük iş düştüğünü, işverenlerin tavsiyelerinin çok önemli olduğunu söyledi. BES olara kısaltılan Bireysel Emeklilik Sistemi’ne otomatik katılım konusunda 1 Temmuz 2018 tarihinde yeni bir aşamaya geçiliyor. 1 Ocak 2017 tarihinde start verilen otomatik BES’e ikinci aşamada özel sektör çalışanı olan, 45 yaşın altındaki yaklaşık sayısı 4.1 milyon kişi katılacak. BES’in bu yeni döneminde otomatik katılımı sağlanacak olan şirketlerin sayısının çok olması dikkatlerden kaçmıyor. Garanti Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer de bu konuda konuştu.

İşverenlerin Zaman Kaybetmeden BES Başvurusu Yapması Gerekiyor

Burak Ali Göçer yaptığı açıklamada 1 Ocak 2017 tarihinde BES’e katılımın başlamasından bugüne kadar geçen zamanda sisteme dahil olan şirket sayısının 19.867 adedinin 1 Ocak 2018 tarihinden sonra sisteme girdiğini, şu ana kadar BES’e katılım sağlayan şirket sayısının toplam olarak 35.879 adet olduğunu, fakat 1 Temmuz 2018 tarihinde başlayacak olan yeni aşamada katılması planlanan şirket sayısının 212.517adet olduğunu, daha sonraki dönemde 1 Ocak 2019 tarihindeki son aşamada da 4 ile 9 arasında çalışana sahip olan 410.739 adet şirketin daha siyeme dahil olacağını, ayrıca 1 Ocak 2019 tarihinde BES’e katılım aşamalarının sona ermesinin ardından daha önceki dönemlerde cayma hakkını kullanarak sistemden ayrılan kişilerin yeniden katılımının sağlanması için de çalışmalar yapılacağını, 2018 yılı 1 Temmuz tarihindeki yeni katılım aşamasının çok kritik olduğunu, işverenlerin BES’E katılımı için zaman kaybetmeden başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.