Ana SayfaEkonomiİtalyanlar Üçüncü Köprüdeki Hisselerini Devrediyor!

İtalyanlar Üçüncü Köprüdeki Hisselerini Devrediyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İtalyan firma Astaldi, 2012 yılında aldığı üçüncü köprüdeki hisselerini devretme kararı aldı.

İtalyan Astaldi Hisse Devrini Doğruladı

İtalyan Astaldi adlı firma Türkiye’deki ortağı IC İçtaş ile beraber 2012 yılında işletme hakkını aldığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki hisselerini devretme yolunda olduğunu doğruladı. Astaldi’nin, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde yüzde 33 oranında hissesi bulunuyor. Şirketin bir numaralı yetkilisi olarak bilinen Paolo Astaldi yaptığı açıklamada hisse devri ile ilgili görüşmelerin ileri aşamada olduğunu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki yüzde 33 oranındaki hisselerinin değerinin 350 milyon euro olduğunu söyledi.

Astaldi Sermaye Artırımı Kararı Aldı

Merkezi İtalya’da bulunan inşaat firması Astaldi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Paolo Astaldi yaptığı açıklamada İstanbul’da bulunan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde Astaldi’nin yüzde 33’lük payının satışı ile ilgili görüşmelerin ileri aşamada olduğunu söyledi. İtalyan gazetelerinden Roma merkezli olan Il Messaggero tarafındn yapılan habere göre Astaldi Grubu’nun yakın bir tarihte Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki payları ile ilgili teklif alacağı belirtildi. Ayrıca Astaldi’nin hissedarları 300 milyon dolar sermaye artırımına gitme kararı aldılar.

Astaldi’nin Hisseleri 2 Euroyu Geçti

Bu kararın alındığı toplantıda konuşma yapan Paolo Astaldi, IC İçtaş ve Astaldi’nin beraber olarak 2012 yılında Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün işletme hakkının kazanıldığını, Köprü’deki paylarının değerinin 350 milyon euro olduğunu söyledi. Paolo Astaldi ayrıca bu gibi hisse devri işlemlerinin her zaman karışık olduğunu, Türkiye’nin de yeni bir seçim döneminden çıkmış olduğunu, iyi hallolması için zamana ihtiyaç duyulduğunu da söyledi. İtalyan Astaldi’nin hisseleri İtalyan borsasında bugün öğlen 13:45 civarında yüzde 5.34 oranında arttı ve hisse başına 2 eurodan fazla oldu. Astaldi hisseleri bugünkü artıştan sonra 2.05 euro olarak işleme alınıyor.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.