Ana SayfaSigorta25 Haziran – 1 Temmuz 2018 Haftası Banka Haberleri!

25 Haziran – 1 Temmuz 2018 Haftası Banka Haberleri!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

25 Haziran – 1 Temmuz 2018 tarihleri arasında Türk bankacılık sektöründe neler oldu? Geçtiğimiz haftanın banka haberleri arasından derlenen kısa özetler haberin devamındadır.

Türk Eximbank Geçen Hafta Oldukça Hareketliydi

  • Türk Eximbank bu hafta birkaç konu ile haber oldu. Eximbank’ın hazırladığı ve 2018 yılında yabancı ülkelere sağlanacak olan gayri nakdi ve nakdi kredilerde grup ve ülke limitleri Bakanlar Kurulu’nca onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı. Türk Eximbank 2018 Ülke Limitleri Listesi’nde göre bu yılın sonuna kadar Banka tarafından yurtdışına toplam 11 milyar 250 milyon dolarlık kredi kullandırılacak.
  • Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada Eximbank olarak ilk kez uygulamaya alacakları bir proje kapsamında ihracatçılara 10 yıl vadeli kredi desteği sağlayacaklarını, toplam kullandırılacak kredi tutarının 500 milyon dolar olduğunu açıkladı. Eximbank ihracat kredileri dahilinde yer alacak bu kredi için başvurular 2 Temmuz 2018 tarihinde başlayacak.
  • Türk Eximbank geride kalan haftada MIGA olarak bilinen Dünya Bankası’na bağlı kuruluşların oluşturduğu konsorsiyumdan 10 yıl vadeli, 550 milyon dolar tutarında kredi sağladı. Bu kredi ile birlikte Eximbank’ın MIGa kapsamındaki kredi borçları 1.7 milyar dolara çıktı.

QNB Finansbank – Finans Up 8. Dönemini Bitirdi

QNB Finansbank’ın projelerinden olan kariyer kulübü Finans Up 8. döneminin sonunda bir parti düzenlendi. 2010 yılından bu yana uygulanmakta olan QNB Finansbank – Finans Up kariyer kulübü etkinliği kapsamında 2017 – 2018 yılına ait desteklenen proje sahiplerine ödülleri de verildi. Şimdiye kadar Finans Up’a 21.585 genç başvuru yaptı. Bunlardan 273 kişi Finans Up tarafından çeşitli destekler ve eğitimler almaya hak kazandı.

Garanti Bank International NV 185 Milyon Dolar Kredi Aldı

Garanti Bankası’nın iştiraklerinden olan Hollanda – Amsterdam merkezli Garanti Bank International NV, çeşitli küresel finans kuruluşlarında 26 Haziran 2018 tarihinde 365 vadeli, 185 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi anlaşması yaptı. Krediye dünya genelinde 10 ülkede bulunan 14 ayrı banka katıldı. Garanti Bank International NV Genel Müdürü Erhan Zeyneloğlu, bu kredinin GBI’nin yurtdışında sağladığı güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Akbank Galata Şubesinin Bu Hafta Sürpriz Bir Ziyaretçisi Vardı

Sabancı Üniversitesi Finans Mükemmeliyet Merkezi tarafından gerçekleştirilen Finans Piyasalarının Geleceği konferansına konuşması olarak katılmak üzere İstanbul’da bulunan dünyanın ünlü yatırımcılarından Mark Mobius, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşıgil’in daveti üzerine Akbank Galata şubesini ziyaret etti. Mark Mobius’a, Akbank’ın dijital dönüşüm sürecinde küresel vitrini olarak nitelenen İstanbul – Galata şubesindeki teknolojik yenilikler tanıtıldı. Hakan Binbaşıgil, geleceğin bankacılık anlayışı ile tanışmak isteyenleri Akbank Galata şubesine beklediklerini söyledi.

TEB FX Platformu Uygulamaya Alındı

Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından mobil bankacılık hizmeti üzerinden kullanılabilecek olan TEB FX platformu devreye alındı. CEPTETEB mobil kullanıcıları bundan böyle TEB FX ile döviz alım ve satım işlemlerini anlık olarak yapabilecekler. TEB FX, Türk Ekonomi Bankası’nın kurumsal ve bireysel müşterileri için tasarlandı. Uygulama, döviz işlemlerinin daha kısa sürede, kolay ve anlık şekilde yapılabilmesine imkan veriyor. TEB FX’e; CEPTETEB uygulamasında yer alan “Yatırımlar” menüsünden erişim sağlanıyor.

Garanti Emeklilik’ten BES’e Otomatik Katılım Açıklaması

Garanti Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer yaptığı açıklamada 1 Temmuz 2018 tarihinde başlayacak olan BES olarak bilinen Bireysel Emeklilik Sistemi’nin yeni evresinde 212 bin şirket personelinin BES kapsamına alınacağını söyledi. Burak Ali Göçer, BES’e otomatik katılımda bu evrenin kritik öneme sahip olduğunu, işverenlerin bir an önce başvurularını yapmaları gerektiğini söyledi.

Merkez Bankası Haberleri

  • Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından geçtiğimiz hafta açıklana rakamlardan Türk bankacılık sektörünün toplam mevduatlarının 16 milyar 306 milyon 142 bin lira azaldığı öğrenildi. Açıklana verilere göre Türk bankalarının mevduatlarının toplamı 1 trilyon 973 milyar 955 milyon 962 bin liraya geriledi. 22 Haziran 2018 tarihi ile biten haftada Türk bankalarının kullandırdığı tüketici kredileri yüzde 0.42 arttı ve 399 milyar 422 bin liraya ulaştı. Aynı haftada ticari kredilerin toplam hacminin 364 milyar 370n milyon 882 bin lira olduğu da bildirildi.
  • Bu hafta Merkez Bankası 2018 yılının üçüncü çeyreğinde düzenlenecek olan TL uzlaşmalı döviz satım ihalelerinin tarihlerinin ve diğer detaylarının yer aldığı takvimi yayınladı. Takvimde ihale bedelleri de yer aldı. Buna göre bu yılın üçüncü çeyreğinde toplam olarak 17.8 milyar dolar hacminde Türk Lirası uzlaşmalı döviz satım ihalesi düzenleneceği açıklamış oldu.
  • TCMB olarak kısaltılan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kredi kartı işlemlerinde uygulanan faizlerde değişiklik yaptı. Değişikliğe göre TL cinsinden kredi kartları ile yapılan işlemlerde uygulanabilecek olan aylık en fazla gecikme faizi yüzde 2.52 olarak belirlendi. Döviz cinsinden yapılan kredi kartı işlemlerinde bu oran yüzde 2.12 oldu.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.