Ana SayfaGündem15.000 ATM’den Ücretsiz İşlem Dönemi Başlıyor!

15.000 ATM’den Ücretsiz İşlem Dönemi Başlıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin mevduat ve katılım alanındaki kamu bankaları tarafından imzalanan protokol ile birlikte ülke genelindeki 15 bin ATM’den para çekme, para yatırma gibi kart işlemleri için ücretsiz bir dönem başlıyor.

Türkiye’de hizmet veren kamu bankaları arasında mevduat alanında Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, katılım bakası alanında ise Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ortaklığında imzalanan protokol ile birlikte, 5 bankanın sahip olduğu toplam 15 bin ATM üzerinden kart işlemlerinin ücretsiz bir şekilde yapılması için yeni bir döneme adım atılıyor. ATM’lerden ücretsiz işlem gerçekleştirmek için bu beş adet bankadan herhangi bir tanesinin müşterisi olunması gerekiyor.

Ortak ATM Kullanımında Büyük Adım!

İmzalanan protokol ile birlikte kamu bankalarından beş tanesinin herhangi bir tanesinin müşterisi, diğer dört adet bankaya ait olan ATM’leri de ücretsiz bir şekilde kullanabilecek. Bu protokol öncesinde uygulanmakta olan Ortak ATM Sistemi’nde vatandaşlar farklı ATM’lerden yapacakları işlemlerde belirli bir miktarda komisyon ödemesi gerçekleştiriyordu.

Atılan yeni adım ile birlikte Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası müşterilerinin her biri, Türkiye genelinde yer alan toplamda 15 bin adet ATM’den tüm işlemleri ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilecek. Yapılabilecek işlemler arasında para yatırma-çekme, kredi kartı borç ödeme-sorgulama gibi işlemlerin her birine yer verilecek.

Türkiye’nin En Büyük ATM Ağı Kurulmuş Oluyor!

Konu hakkında açıklamalar yapan Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, imzalanan bu protokol ile birlikte Türkiye genelindeki en büyük ATM ağının kurulmuş olunduğunu, Ziraat Bankası olarak bu ağa katılmaktan yana mutlu olduklarını, ATM’lerin her kesim tarafından artık daha kolay erişilebilir olacağını, ücretsiz kullanım sayesinde vatandaşların alışkanlıklarının değişmesinin de beklendiğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.