Ana SayfaKariyerBanka Pazarlama Departmanı Ne İş Yapar? İşe Alım Şartları Nelerdir?

Banka Pazarlama Departmanı Ne İş Yapar? İşe Alım Şartları Nelerdir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Banka pazarlama departmanı, bir banka için en önemli departmanlardan biridir. Bu departmanın amacı, banka adına hem yeni kaynakların oluşturulması, hem de bankacılık hizmetleri dahilindeki ürünlerin, bank kaynaklarının en verimli bir şekilde kullanılmasını sağlaması adına pazarlamaktır ve satışını gerçekleştirmektir. Banka pazarlama departmanında, banka şubesinin müşteriler adına bankacılık ürünleri pazarlanmakta ve müşterilerin risk değerleri ölçülmektedir.

Bankacılık Kariyerinde Yükselmek

Kariyer planlama doğrultusunda bankacılık sektöründe kariyer yapmayı hedefleyen bireyler, sıfırdan pazarlama yetkilisi pozisyonuna yükselebileceği gibi, pazarlama yetkilisi pozisyonundan daha üst seviyelere de yükselebilmektedir. Bankacılık kariyerinden yükselebilmek için personellerin sıkı ve disiplinli bir şekilde çalışmasının yanı sıra banka tarafından yükselmek için düzenlenen banka sınavlarına da girmesi gerekmektedir. Bankalar tarafından kurum içi düzenlenen bu sınavlarda başarılı olan  her aday, sektör içerisinde yükselebilmektedir.

Banka Pazarlama Departmanı Ne İş Yapar?

Banka pazarlama departmanında çalışmakta olan yetkililer, çeşitli görevler üstlenmektedir. Bünyesinde çalışmakta olduğu bankanın politikaları çerçevesinde mevcut müşteriler ile alakalı bir Pazar araştırması yapmak, müşteriler adına gerçekleştirilen finansal analizleri değerlendirmek, kredi paketini eksiksiz hazırlamak gibi faaliyetler yürüten bu departman, ayrıca müşteri ziyaretleri ve telefon görüşmeleri üzerinden banka ürünlerini pazarlama, müşteri işlemlerini takibi ve problemlerin çözümü, yeni müşteri araştırması ve müşteri portföyüne yeni müşterilerin katılmasını sağlama gibi faaliyetler yürütmektedir.

Tüm bunların yanı sıra müşteri açısından iş planı hazırlayarak müşterilerin performansını takip etmek, yapılan kredi teklifinin onaylanmaması halinde müşteriye bilgi vermek ve kredili müşterilerin banka haricindeki çalışmalarını takip etmek gibi işler de yürütmektedir.

Banka Pazarlama Departmanı İşe Alım Şartları Nelerdir?

Banka pazarlama departmanında işe alım şartları bankalara göre değişiklik gösterse de, genel olarak üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun, gerekli mesleki karaktere sahip ve banka sınavlarına girerek başarılı olmak gibi şartlara aranmaktadır. Öte yandan erkek adayların askerlik görevini yerine getirmiş ya da en az 2 sene tecil ettirmiş olması gereken bu pozisyonda adaylar, tüm şartların yerinde olması halinde banka mülakat sınavlarına tabi tutulmaktadır. Banka mülakat sorularını da başarıl bir şekilde tamamlayan adaylar bu departmanda işe alınmaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.