Ana SayfaSigortaBireysel Emeklilik Nedir?

Bireysel Emeklilik Nedir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bireysel emeklilik, kişinin kazancından belli bir miktar alınarak devlet desteği ile kazancının arttırıldığı ve tasarruf yapmasına olanak sağladığı avantajlı bir sistemdir. Bu sisteme, siz 100 TL koyduğunuzda devlet size %25’lik bir destek vererek fonunuza katkıda bulunur. Bu da sistemde size 125 TL olarak geri döner.

Bireysel Emeklilik Sistemi Avantajları Neler?

Bireysel emeklilik sistemi, kişiye birçok avantaj sağlıyor. Bu avantajlardan en önemlisi devletin kişinin fonuna katkı sağlamasıdır. 200 TL’lik bir yatırıma %25’lik katkı demek 50 TL kazançlı çıkmak ve paranızı 250 TL’ye yükseltmek demektir. Ayrıca ne kadar erken başlarsanız ve ne kadar çok para yatırırsanız o kadar avantajlı konumda olursunuz. Çünkü sistemde on yıl kalan ve 56 yaşını dolduran herkes emekli olabilir.

Para biriktirmekte sorun yaşıyorsanız da bu sistem sayesinde para biriktirerek, tasarruf edebilirsiniz.

Sisteme Kimler Dahil Olabilir?

Bireysel emeklilik sistemine, 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes dahil olabilir.

Bu Sistem Zorunlu mu?

Bireysel emeklilik sistemi, ilk yıllarında zorunlu bir uygulama değildi. Her bireyin kendi geleceği için düzenlenmiş bir sistemdi. Fakat 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren kanun ile 45 yaşın altında olan sigortalı çalışanlar, artık otomatik olarak sisteme dahil edildi.

Böylece herhangi bir kurumda sigortalı olarak çalışan 45 yaşın altındaki çalışanlar, işverenler tarafından otomatik olarak sisteme dahil edilmekte, her alınan maaştan kesinti yapılarak bireysel emeklilik fonuna para yatırılmaktadır. Yani 45 yaşın altındaki her sigortalı çalışan bireysel emeklilik sisteminde artık zorunlu olarak yerini alacak.

Bireysel emeklilik sisteminin zorunlu olması sistemden çıkılamayacağı anlamına gelmiyor. İki aylık cayma süresinde sistemden çıkma isteğinizi ilettiğiniz zaman sistemden kolaylıkla çıkabilir ve iki ay boyunca yatan parayı eksiksiz çekebilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.