Ana SayfaBankacılıkBarkod Numarası Sorgulama ve Oluşturmak Zor Değil!

Barkod Numarası Sorgulama ve Oluşturmak Zor Değil!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Barkod, hemen hemen her ticari üründe yer alan, o ürün ile alakalı olarak stok durumu, fiyat bilgisi ya da bunun gibi konularda bilgi edinebilmeyi sağlayan, değişiklik gösteren ebatlardaki çubuklardan meydana gelen ve elektronik bir cihaz ile okunabilen sembole verilen addır. Barkod numarası oluşturma için ilgili kurumlara müracaat edilmesi gerekirken, bu işlem sayesinde ürün ile alakalı her türlü işlem kolaylıkla halledilebilmektedir.

Barkod Numarası Nedir?

Barkod numarası, genellikle perakende olarak satışı gerçekleştirilen ürünler için, standart barkodlama yapabilmek adına oluşturulan bir numaradır. Barkod numarasının içerisinde ait olduğu ülkenin kodu ve şirketin kodu gibi bilgiler yer almaktadır. Barkod numarası oluşturma işlemi Türkiye’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki Milli Mal Numaralandırma Merkezi’nde, ülke ve şirket gibi bilgiler göz önünde bulundurularak gerçekleştirilmektedir.

Öte yandan barkod oluşturma işlemi, online olarak da şirketler tarafından gerçekleştirilebilmektedir. İnternet üzerinden sunulan bu hizmetler sayesinde, gerekli bilgiler girilerek barkod oluşturma işlemi yerine getirilebilmektedir.

Barkod Numarası Sorgulama

Barkod numarası sorgulama işlemi sayesinde, barkodun hangi ülkeye ya da hangi şirkete ait olduğu, ürünün stokta mevcut olup olmadığı, nereden temin edilebileceği gibi çeşitli bilgilere erişim sağlayabilmek mümkündür. Çeşitli kanallar aracılığı ile gerçekleştirilebilen barkod numarası sorgulama işlemi, genellikle online olarak yapılmaktadır.

Bunun ile beraber barkod sorgulama işleminde, firma adı ile sorgulama yapılarak, bir şirkete ait olan barkod numarasına erişim sağlayabilmek de mümkündür. Yine bazı sorgulama kanalları aracılığı ile şirketin ismi, ülkesi gibi gerekli bilgiler girilerek barkod sorgulama işlemi gerçekleştirilebilmekte ve o şirkete ait olan barkod numarasına erişim sağlanabilmektedir.

9 Adımda Barkod Numarası Oluşturma

Barkod numarası oluşturma işlemi, teknolojinin ilerleme göstermesi ile beraber hazırlanan çeşitli platformlar üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Günümüzde pek çok internet sitesi online olarak barkod oluşturma imkanı sunarken, bu işlem için izlenmesi gereken yollar;

  • Firmanın ön ek numarasının alınması,
  • Numaraların atanması,
  • Barkodların basılma yönteminin belirlenmesi,
  • Barkodların okunacağı noktanın belirlenmesi,
  • Barkod alfabesinin seçimi,
  • Boyunun belirlenmesi,
  • Metnin belirlenmesi,
  • Rengin belirlenmesi,
  • Yerleşimi ve barkod kalite planının oluşturulmasıdır.

Bu işlemlerin ardından barkod numarası elde edilmiş olunacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.