Ana SayfaEkonomi2019 Zimmet Sorgulama En Kolay Nasıl Yapılır?

2019 Zimmet Sorgulama En Kolay Nasıl Yapılır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ÇKYS 2019 zimmet sorgulama, T. C. Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan ve bakanlığa bağlı olarak görev yapan doktor, hemşire ya da diğer sağlık personellerinin zimmet durumu hakkında bilgi edinebileceği bir sistemdir. Çekirdek Yazılım Kaynak Sistemi yazılım biriminin geliştirmiş olduğu ÇKYS zimmet sorgulama ekranı sayesinde tüm sağlık çalışanları kolaylıkla üzerine zimmetli olduğu eşyalar hakkında bilgi edinebilmektedir.

2019 Zimmet Sorgulama

ÇKYS sorgulama işlemi sayesinde, T. C. Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan;

  • Doktorlar,
  • Hemşireler,
  • Sağlık teknikerleri ya da bunun gibi çeşitli sağlık personelleri, zimmet bilgilerine ulaşırken, aynı zamanda görev yeri hakkında da bilgi edinebilmektedir.

Bakanlık tarafından personellerini işini kolaylaştırmak adına Çekirdek Yazılım Kaynak Sistemi yazılım birimine hazırlatmış olduğu bu sorgulama platformu sayesinde çkys atama sorgulama işlemi de gerçekleştirilerek, personellerin nerede görev yapacağını kolaylıkla öğrenebilmesine olanak tanınmıştır.

Bu sistem üzerinden çkys sorgulamada hata alan sağlık personellerinin bağlı bulunduğu İl Sağlık Müdürlüğüne müracaat ederek nüfus bilgilerini ÇKYS üzerinden güncellenmesini talep etmesi gerekmektedir. İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleştirilen güncelleme işleminin ardından personeller sisteme giriş yapabilmektedir.

ÇKYS Zimmet Sorgulama

ÇKYS sorgulama sistemi, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından, bünyesindeki personellerin ilaçların, cihazların, malzemelerin en etkin şekilde kullanılması amacıyla oluşturulan ve bakanlığın neredeyse tüm işlerinin yürütülmekte olduğu oldukça önemli bir sistemdir. T.C. Sağlık Bakanlığındaki bütün çalışanların;

  • Atamaları,
  • Nakil işlemleri,
  • Özlük hakları,
  • Malzeme giriş – çıkışları,
  • Binaların fiziki yapısı,
  • Özel sağlık atamaları ve çeşitli raporlama işlemleri ÇKYS sorgulama sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Dolayısıyla bakanlık ve bakanlık çalışanları için büyük öneme sahip olan bu sistem, gerek yetkililer tarafından, gerekse de doktor, hemşire, tekniker gibi çeşitli sağlık personelleri tarafından aktif olarak kullanılmaktadır.

Kişi Zimmet Sorgulama

Kişi zimmet sorgulama işlemi, Bakanlığın “Personel Görev Yeri ve Zimmet Durumu” ekranı üzerinden gerçekleştirilmektedir. Eski T. C. nüfus cüzdanı ile sisteme giriş yapılırken sağlık personellerinden

  • C. kimlik numarası,
  • Aile sıra no,
  • Cilt no gibi bilgiler doldurulması gerekirken, yeni kimlik kartı ile giriş yapıldığında yalnızca T.C. kimlik numarası ile seri numarasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu gibi bilgilerle sisteme giriş yapan sağlık çalışanı, görev yeri ve zimmet durumu hakkında gerekli bilgiye erişim sağlayabilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.