Ana SayfaBankacılıkEmeklilere En Yüksek Promosyon Veren Bankalar

Emeklilere En Yüksek Promosyon Veren Bankalar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Genel olarak promosyon ödemeleri, bankalar tarafından, çalışmakta oldukları kurumlar adına yatırılan maaşların, bankalar tarafından ödenmesi anlaşması karşılığında ödenen paraya verilen addır. Emekliye promosyon ise; bankacılık sisteminde kullanılmakta olan bu promosyon uygulamasının, kendi bankasından emekli maaşı çeken vatandaşlar adına da uygulanması ve emekli vatandaşların sözleşme imzaladıkları bankalardan maaşlarını en az 3 yıl boyunca çekmeleri durumunda, yalnızca bir defaya mahsus olarak yapılan ödeme olarak tanımlanmaktadır. Emeklilere En Yüksek Promosyon Veren Bankalar!

Emeklilere En Yüksek Promosyon Veren Bankalar

Promosyon ödemeleri, genellikle emekli maaşı ile birlikte yapılmaktadır. Promosyon ödemeleri, emeklilerin aldıkları maaşlara göre değişiklik gösterirken;

  • Maaşı 1000 TL’ye kadar olan emekliler için 300,
  • 1000 – 2000 TL arasında olanlar için 375,
  • 2000 TL’den fazla olanlar için ise 450 TL emekli promosyon ödenmesi yapılmaktadır.

Emekli promosyon ödemelerinde son tarih gibi bir uygulama kullanılmazken, daha önce bankasından promosyon alamayan emekli vatandaşlar bankalarına talepte bulunabilmektedir. Örneğin; Türk bankacılık sektöründe uzun yıllardır faaliyet göstermekte olan Denizbank, emeklilere çeşitli özel kampanyalar sunmaktadır. 3 yıl boyunca maaşını Denizbank üzerinden çekme sözü veren emekliler için yüksek tutarlı promosyon ödemeleri gerçekleştiren Denizbank, ayrıca emeklilere faiz oranlarını daha düşük ve uygun oranlarda uygulamakta ve dosya masrafı gibi taleplerde de bulunmamaktadır.

Banka Promosyon Ödemeleri Ne Zaman Yapılıyor?

Emeklilere promosyon ödemeleri için herhangi bir zaman belirlenmemektedir. Emekli vatandaşlar daha önce çalışmakta olduğu banka ile anlaşma yapmadığı takdirde maaş hesabını başka bir bankaya taşıdığında emeklilere promosyon hakkı elde edebilmektedir. Aynı şekilde sözleşmesi dolan emekliler de maaş hesabını başka bankaya taşıyarak promosyon alabilmektedir.

Emekliye Promosyon Verilirken Dikkat Edilenler!

Bankalar, emekliye promosyon ödemesi yaparken bazı hususları göz önünde bulundurmaktadır. Örneğin; emekli ile banka arasında bir sözleşmenin yapılmış olması ve emeklinin en az 3 yıl boyunca bankada kalma sözü vermiş olmasına bakılmaktadır. Bunun ile beraber banka promosyonun miktarını belirleyebilmek adına emekli vatandaşın devletten aldığı maaşı da göz önünde bulundurmakta ve maaşa göre promosyon ödemesi yapmaktadır. Öte yandan banka ile emekli arasında promosyon sözleşmesi imzalansa dahi, para otomatik olarak hesaba yatırılmamaktadır. Banka ile yeniden sözleşme yapılması gerekmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.