Ana SayfaSigortaKasko Nedir? Kasko Hakkında Her Şeyi Biliyor Musunuz?

Kasko Nedir? Kasko Hakkında Her Şeyi Biliyor Musunuz?

Kasko Nedir? Kasko Hakkında Ne Kadar Bilgi Sahibisiniz? Kaskoda Önemli Olan Fiyat mı İçerik mi? İşte tüm detaylar Bankaciyim.net’te!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kasko Nedir? Kasko Hakkında Her Şeyi Biliyor Musunuz?

Hangi marka ya da model olduğu fark etmez araç sahibi olan insanlar kendileri araçlarını kullanırken ne kadar dikkatli olurlarsa olsunlar karşı tarafın hatalarından dolayı meydana gelen sorunlar ile karşı karşıya kalabilirler. Bu durumun ardından meydana gelebilecek hatalar ise kimi zaman tahmin edilenden çok daha büyük bir hale gelebilecektir. Genel olarak sigorta şirketlerinin mal sigortaları kategorileri içerisinde yer alan kasko ile birlikte araç sahipleri meydana gelebilecek sorunlara karşı güvence altına alınacaktır. Generali tarafından yapılan kaskonun pek çok farklı özelliği bulunuyor. Bu tarz sigorta poliçelerin en büyük özelliği ise kendi içerisinde ikiye ayrılması. Ana teminatlar, genel olarak tüm kaskoların içerisinde bulunan başlıklardır.

Yani tercih edilen kasko türünde insanlar temel olarak bu başlıklardaki konular ile alakalı araçlarını koruma imkanına erişmiş oluyor. Ancak bunların yanı sıra sigorta şirketleri, araç sahiplerine ek olarak bazı noktalarda da yardımcı olmaktadır. Ek teminatların çeşitleri incelendikten sonra fiyatları ile alakalı yapılan bilgilendirmeler ışığında araçların sigorta poliçeleri içerisinde yer alacaktır. Sigorta poliçeleri 1 yıllık olacak şekilde hazırlanır. Poliçenin sona ermesinin ardından da sigorta şirketleri kişiler ile tekrardan iletişime geçerek isteğe bağlı olarak kaskolarını yeniletebilirler. İnsanların büyük bir kısmı araçları için kasko poliçesi arayışına girdikleri zaman yalnızca fiyatlara bakarak seçim yapmaya özen gösterirler. Halbuki bu durum son derece yanlıştır.

Araç sahiplerinin yapması gereken şey, kasko seçimini yaparken fiyattan çok içerik olmalıdır. Kişiler, araçları için istemiş oldukları şeyleri sigorta poliçelerini yaptırmak istedikleri kişiler ile iletişime geçtikleri zaman onlara tam olarak doğru bilgiler verilecektir. Poliçenin içerisinde bulunan araç kasko değeri kesinlikle aracın anahtar teslim fiyatı ile aynı olmalıdır. Ancak araç ikinci el ise ve onun için kasko yapılmak isteniyorsa, o zaman da piyasa fiyatı dikkate alınır. Kasko yaptırmak isteyen birçok kişinin en fazla aklına takılan şeylerin başında, aracının değer artışlarından etkilenip etkilenmeyeceğidir. Böylesi durumların önüne geçilmesi adına sigorta şirketinin kasko poliçesini hazırlarken işlemleri enflasyona endekslemesi gerekir. Böylece tüm işlemler sorunsuzca halledilmiş olacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.