Ana SayfaSigortaKasko İptali ve Kasko İptal Dilekçesi Hakkında Tüm Detaylar!

Kasko İptali ve Kasko İptal Dilekçesi Hakkında Tüm Detaylar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kasko, yapılması zorunlu olmayan yani isteğe bağlı bir sigorta türü. Kasko, trafik sigortasının aksine herhangi bir hasar durumunda karşı tarafta oluşan masrafları değil sizin tarafınızda oluşan masrafları karşılamaya yöneliktir. Aracınıza kasko yaptırarak herhangi bir kaza durumunda büyük meblağlar ödemek zorunda kalmazsınız. Aracınıza kasko yaptırmak istediğiniz zaman aracınız için, kasko değer listesi içinde yer alan araç bedeli referans alınır.

Kasko İptali Hakkında Tüm Detaylar!

Kasko, her ne kadar sigortalı için oldukça faydalı bir sigorta türü olsa da çeşitli nedenlerden ötürü kaskonuzu iptal ettirmek isteyebilirsiniz. Kasko iptali gerçekleştirebileceğiniz bir eylemdir lakin kaskonuzu yeniletmemek üzere iptal ettirmeyi yol güvenliğiniz açısından tavsiye etmeyiz. Küçük primler halinde ödeyeceğiniz kaskonuz olası kaza durumlarında yüklü miktarlar ödemenizin önüne geçer.

Kaskosu olan aracınızı sattığınızda aracın kasko poliçesi iptal edilir. Araç satışı gerçekleştiğinde aracın yeni sahibi yeni bir kasko yaptırmak zorundadır çünkü satış işlemi gerçekleştikten sonra aracın kaskosu otomatik olarak iptal edilir.

Kaskosu olan aracınızın yerine başka bir araç aldığınızda aracınızın kasko poliçesini yeni araca devretmek isteyebilirsiniz ancak böyle bir durumda aracınızın poliçesi iptal edilir ve yeni bir poliçe hazırlanır. Bu kaskolar arasında ücret farkı oluşursa, bu ücret sigortalı tarafından karşılanır.

Kaskosu olan aracınızı satıp yerine yeni bir araç almayı düşünmüyorsanız kaskonuzu iptal edebilirsiniz. Kaskonuzu iptal ettirdiğinizde, kaskonun kalan günlerine göre prim hesaplanır ve ortaya çıkan ücret sigorta şirketi tarafından sigortalıya ödenir.

Kasko iptalinin gerçekleştiği durumlardan biri de araç sahibinin ölmesi. Kaskolu aracın sahibi öldüğünde kasko poliçesi mirasçılara devredilir. Mirasçılar kaskoyu yeniletme hakkına sahiptir. Bu durumda 8 gün içinde sigorta şirketine bildirimde bulunarak kaskoyu yeniletebilirler. Yeniletmek istemezlerse kasko, sigorta şirketi tarafından iptal edilir ve kalan gün sayısına göre prim hesaplanarak mirasçılara ödeme yapılır.

Zorunlu trafik sigortası işlemini yaptıran araç sahipleri aynı zamanda da araç kaskosunu yaptırırlarsa çok daha akıllıca bir karar vermiş olurlar.

Araç kasko, trafik sigortası gibi zorunlu yapılan bir kasko türü değildir, araç sahibinin kendi tercihine göre yapılmaktadır. Fakat araç kaskosunun yapılmasında büyük bir fayda vardır. Zorunlu olarak yaptırılan trafik sigortası, sizin bir kaza durumu ile karşı karşıya kalmanız durumunda karşı tarafa ait olan maddi hasarı karşılamaktadır. Fakat araç kasko; sizin aracınızda ve bedeninizde meydana gelen maddi hasarların giderilmesinde yardımcı olmaktadır. Bu sebeplerden dolayı da kendinizi ve aracınızı güven altına almak istiyorsanız sizde araç kaskosunu yaptırmalısınız. Araç kaskosu yapılmış olan bazı araçlarda, belirli nedenlerden dolayı Generali kasko iptal dilekçesi verilerek hazır olan kasko işlemden kaldırılabilir. İlk olarak bilmelisiniz ki; eğer kaskonuzu bir başka kasko yaptırmak için iptal ettirmediyseniz bu sizin yol güvenliğinizi büyük bir tehlikeye atacaktır. Bu sebepten dolayı da kasko iptal dilekçesi sigorta şirketine verilmeden önce bir kez daha iyice düşünülmesi gerekmektedir. Kaskosu yapılmış olan aracınızın satış işlemlerini yaptığınız zaman kasko sözleşmeniz aracınızı satın alan kişiye devredilmez.

Var olan bu araç kaskosu iptal edilir. Bu gibi bir durumda sizin kasko iptal dilekçesi vermenize gerek kalmaz ve araç kaskosu otomatik olarak iptal edilir. Eğer aracı satın alan yeni kişi kasko yaptırmak istiyorsa o zaman kendi adına başvuruda bulunmalıdır.

Kasko İptal Dilekçesi

Zorunlu trafik sigortasını yaptırmış olan sürücüler aynı zamanda da araç kaskosunu yaptırarak çok mantıklı bir karar almış olmaktadırlar.

Yapılan bu araç kasko; trafik sigortası gibi zorunlu bir sigorta türü değildir, sürücülerin kişisel kararına göre uygulanmaktadır. Araç kaskosunun uygulanmasında çok büyük bir artı vardır. Çünkü zorunlu olarak uygulanan trafik sigortası, sizi bir kaza durumunda korumaz, karşı tarafın maddi hasarı karşılamaktadır. Oysaki uygulanacak olan araç kasko ise; aracınızda ve bedeninizde oluşan maddi hasarların karşılanmasına yardımcı olur. Bu nedenleri de göz önünde bulundurursak; kendinizi ve aracınızı koruma altına almak istiyorsanız, hemen araç kaskonuzu yaptırmalısınız. Kaskosu uygulanmış olan araçlarda, bazı sebeplerden dolayı kasko iptal dilekçesi verilerek aktif halde olan kasko yürürlükten kaldırılır. Öncelikle bilmeniz gereken; eğer araç kaskonuzu başka bir kasko işlemi yaptırmak için pasif hale getirmediyseniz, bu durum sizin yolculuğunuzu büyük bir riske atacaktır. Bu nedenden dolayı da kasko iptal dilekçesinin sigorta şirketine iletilmesinden önce daha iyi bir şekilde düşünülmesi gerekir. Araç kaskosu işlemi daha önce yapılan aracınızın satışını yaptığınız zaman kasko sözleşmeniz aracınızın yeni sahibine devredilmez.

Var olan kasko iptal edilir. Bu durumda sizin kasko iptal dilekçesi hazırlama ihtiyacınız ortadan kalkacak.  Araç kaskosu otomatik olarak iptal edilecek. Eğer aracınızın yeni sahibi kendi için kasko yaptırmak istiyor ise o zaman yeni başvuru yapmalıdır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.