Ana SayfaSigortaKasko Değer Listesi Nedir? Kasko Değeri Nasıl Sorgulanır?

Kasko Değer Listesi Nedir? Kasko Değeri Nasıl Sorgulanır?

Kasko Değeri Nasıl Sorgulanır? Kasko Değeri Sorgulaması Yapmak Zorunda Mısınız? Tüm detaylar Bankaciyim.net'te!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Araç sahibi olan insanların büyük bir kısmının aklında yer eden soruların başında, araçlarının kaskoları gelmektedir. Çünkü kaskonun yapılabilmesi için öncelikli olarak Generali kasko değer listesinin incelenmesi gerekiyor. Kasko değer listesi, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin yayınlamış olduğu ve piyasada yer alan bütün araç yaşları ve modelleri için her ay yayınlanan bir listedir. İster ikinci el olsun ister sıfır fark etmez, araç için kasko yaptırılacağı zaman gidilecek acente ile birlikte yıllık kasko değerinin doğru bir şekilde belirlenmesi adına bu listeden istenildiği gibi yararlanabilecektir. Bu listede bulunan kasko sigorta değerleri kesinlikle tavsiye amaçlı yayınlanmaktadır. Dolayısıyla kişiler kasko yaptırmak istedikleri zaman sigortalarının içeriği ile yıllık poliçe tutarını buna göre belirleyebilecektir.

Belirlenecek araç kasko değeri araçların piyasa satış değerlerini bire bir olarak yansıtmayabilecektir. Sıfır olarak satışa sunulmuş araçların insanlara verilen satış fiyatları ile birlikte tarafından verilen kasko değerleri arasında karşılaştırmalar yapıldığı zaman araçların kasko değerlerinin satış fiyatına oranla düşük olabildiği görülebilecektir. Kasko araç değer listelerinin yanı sıra isteğe bağlı olarak farklı referans kaynaklar da belirlenebiliyor. Referans kaynağı belirlemesi sonrasında ise hasar ya da tazminat ödemesi yapılacağı zaman bu kaynak ön plana alınmak zorunda. Bundan dolayı araç için kasko değerlemesi yapılırken mutlaka bu konuların göz önüne alınması gerekmekte.

Kasko Değeri Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sigorta her araç için yasal zorunluluk gereği yapılması gereken bir işlemdir. Ancak kaskoda böyle bir dayatma yoktur. Sigorta yaşanabilecek bir kaza için karşı tarafın zararını karşılamaktadır. Kasko ise, sizin aracınızı güvenceye alarak herhangi bir kaza olasılığında bütün maliyetlerin karşılanmasını sağlıyor. Ödediğiniz prim karşılığında bütün risklerin sigorta şirketine geçmesini sağlıyorsunuz. Ayrıca kasko sadece kazalara karşı alınan önlemlerle sınırlı değildir. Yani farklı konularda da kasko çemberini genişletebilirsiniz. Örneğin; aracınızın çalınma ya da kundaklama riskine karşı korunması içinde talepte bulunup prim ödemenizi biraz daha yüksek tutarak bu risklere karşıda korumaya almış oluyorsunuz.

Kasko değeri sorgulama işlemi yapılırken baz alınan 3 şey vardır:

  1. Aracın değeri,
  2. Ruhsat sahibinin yaşı,
  3. Aracın model yılıdır.

Bu üç bilgiyle standart bir kaskonun hesaplama işlemi yapılır. Ayrıca talep edilen önlemler için ekstra ücret ödeyerek fayda sağlanabilmektedir. Kasko değeri sorgulama işleminde detaylar önemlidir. Yani aracınıza standart kasko paketi haricinde alınabilecek önlemler mevcuttur. Örneğin; aracınız son model ve hırsızların ilk sizin arabanızı gözlerine kestireceklerini düşünüyorsunuz o zaman kaskonuz yapılırken şirkete çalınmaya karşıda önlem alınması için bildirimde bulunuyorsunuz ve ödemeye bu şekilde yansıtılıyor aracınız çalınmaya karşı da güvence altına alınmış oluyor. Sigorta acentesinde Kasko değeri sorgulama işlemi yapıldıktan sonra poliçenizle birlikte bir ödeme planı çıkartılır. Her firmada farklılık gösteren ödeme tutarlarının sebebi hem firmalar arası rekabet hem de her yıl belirlenen fiyatlandırma sistemidir. Şöyle ki bir sigorta acentesinde standart bir kasko paketine 150 TL öderken diğer bir acentede 125 TL ödeyebilirsiniz. Ayrıca bulundukları rekabet ortamından dolayı her firma farklı ödeme seçenekleri ya da kampanyalarla hizmet vermektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.