Ana SayfaSigortaKasko Değer Sorgulaması Online/İnternetten Yapılır mı?

Kasko Değer Sorgulaması Online/İnternetten Yapılır mı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sigorta yaşamımızda birçok şeyi güvence altına almamızı sağlar. Kasko ise otomobillerimizin sigortalarından biri olmakla beraber, kaskonun amacı ise sigorta yaptıran kişinin sahibi olduğu otomobilin uğrayacağı maddi zararın karşılanmasını sağlar. Bu kasko sigortası, sigortalanan araç aracın sahibinin iradesi sebebiyle olmayan; yanma, çalınma, kaza ve benzeri hasar alması durumunda kişinin maddi zarara uğramasını önleyerek güvence sağlar. Kasko yapılması zorunlu olmayan, isteğe bağlı yaptırılabilen bir sigorta çeşididir. Her aracın kasko maliyeti elbette ki aynı değildir. Bunun için aracının kasko değerini bilmeniz gerekmektedir. Peki kasko değeri nedir?

Kasko Değeri Nedir ve Nasıl Öğrenilir?

Aracınızı herhangi bir beklenmedik durumda olacak zarara karşı güvence altına mı almak istiyorsunuz? Bunu sadece aracınıza az miktarda bir sigorta bedeli ödeyerek yaptıracağınız kasko ile sağlayabilirsiniz. Bu kasko sigortası için ödeyeceğiniz ücret ve herhangi bir durumda kaskonun sizin için karşılayacağı zarar bedeli miktarı aracınızın markasına, üretim yılına ve modeline göre belirlenmektedir. Bu kasko değerini ise Türkiye sigorta ve Rasürans Şirketleri Birliği yani kısaca TSRSB belirlemektedir. Kasko değeri ayrıca ikinci el araç kredisi almak için de baz alınmaktadır.

Kasko Değeri Sorgulama Nasıl Yapılır?

Otomobilinizin kasko değeri onun markası ile model ve üretim yılı ile ilgili olarak değişiklik göstermektedir. Ayrıca sıfır ya da ikinci el olmasıyla da değişiklik göstermektedir.  Aracınızın kasko değerini öğrenmek için kasko değerini sorgulayabilirsiniz, bunu da bunun için web sitelerinde hazır bulunan kasko değeri hesaplama araçlarını kullanabilir. Ve sigorta şirketlerinin aracığınız için verdiği değeri öğrenebilirsiniz. TSB tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan listeler ile de aracınızın yaklaşık olarak kasko değerini öğrenebilirsiniz.

Kasko Değeri Sorgulama

Kasko Değeri, hem sigorta yaptırırken hem de ikinci el araç alımı yapmak istediğinizde oldukça etkili olan bir değerdir. Ayrıca kasko değeri MTV ödemelerinde de etkilidir.

Online Kasko Sorgulama

Hayatımızın teknoloji ve internet olduğu yadsınamayacak bir gerçektir. İnternet ile her şeyi kolaylıkla bulabilmekte ve gerekli karşılaştırmalar yapabilmektedir. Bu neden ile araba satın alan ve kasko yapacak kişiler öncelikle online kasko sorgulama yapmaktadır. Bu şekilde en uygun fiyatı ve en uygun sözleşme şartlarını bulmaya çalışmaktadır. Kaskonun önemini her araç sahibi bilmekte ve buna göre gerekli işlemler yapılmaktadır. Herhangi bir kaza veya istenmeyen şeyler karşısında yapılan kasko ortaya çıkan zararları poliçe kapsamında tanzim etmektedir. Kasko aslında aracın sigortalanması gibi düşünülebilmektedir.

Kasko, arabanın bir kazaya karışmasından dolayı oluşacak zararların veya çalınma, yangın gibi çeşitli risklere karşı önlen alınması için yapılmaktadır. İster seyir halinde ister park halinde herhangi bir hasar anında kasko poliçelerinde belirtilen teminatlar doğrultusunda zararları karşılanmaktadır. Trafik sigortası gibi zorunlu değil isteğe bağlıdır; ancak günümüzde trafikte yaşanan olumsuz olaylar ve hırsızlıklara karşı aracı güvence altına almak daha doğru bir adım olmaktadır. Online kasko sorgulama ile aracın kasko bedeli öğrenilebilmektedir. Tüm sigorta şirketlerinde aşağı yukarı aynı miktarlar olması ile birlikte istenebilecek ek teminat ile fiyat artabilmektedir. Trafik sigortası gibi kullanım süresi 1 yıldır ve her yıl yenilenmesi gerekmektedir. Kasko, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde geçerlidir.

Türkiye Sigortalar Birliği tarafından her ay güncellenen kasko değer listesi baz alınmaktadır. Kasko ücretlendirilmelerinde ayrıca aracın kasko bedeli, araç modeli ve yılına da dikkat edilmektedir. Online kasko sorgulama ile tüm seçenekler görülebilmektedir. Aracın özellikleri, standart teminatlar veya ek teminatlar, hasarsızlık ve muafiyet indirimi veya full kasko diye bilinen geniş kapsamlı paketlere kadar giden sayısız seçenek bulunmaktadır. Sayısız alternatif arasından online kasko sorgulama ile en doğru ve güncel seçeneği bulmak mümkün olmaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.