Ana SayfaSigortaKasko Primi Hesaplama ve Sorgulama

Kasko Primi Hesaplama ve Sorgulama

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Araç sahibi insanların en büyük sorunlarının başında, yaşanabilecek riskler sonrasında çok yüksek bedeller zorunda olmaları. Ancak araçlara kasko yapılmasının sonrasında bu sorun oldukça kolay şekilde ortadan kaldırılmış olacaktır. Sigorta şirketi ve araç sahibi arasında yapılacak olan iki taraflı sözleşmeye kasko denilmektedir. Motorlu kara taşıtları içerisinde yer almakta olan bütün araçların yıllarına ve modellerine bağlı olarak kasko değeri hazırlanmaktadır. Dolayısıyla kasko primi hesaplaması yapılırken öncelikli olarak aracın kasko değerinin bilinmesi gerekir. Kasko değerinin hesaplanmasının sonrasında ise ikinci sırada aracın özellikleri gelir. Kasko yapılacak aracın hatcback veya sedan olması, genel olarak ailelerin tercih edeceği station wagon olması, çok güçlü bir motoru olduğu için yüksek sürat yapabilmesi, dizel ya da benzinli olması, kimi zaman da rengine bağlı olarak kasko primi değişebiliyor.

Kasko Primi Hesaplama

Genel olarak kasko primi hesaplama işlemleri her bir sigorta şirketine göre farklı olabilmektedir. Öyle ki bir sigorta şirketi benzinli bir sedan tehlikeli araç sınıfında yer alabilecekken başka bir şirkette ise standart sınıfta yer alabilecektir. Bununla birlikte şirketlerin prim hesaplaması yaparken dikkat ettiği özelliklerden bir diğeri ise aracın hasar üretebilme kapasitesi oluyor. Araçlar kaza yaptıkları zaman her birinde kaza oranına göre belirli oranda tamirat masrafı oluşacaktır. Uzun süreli istatistiklerin incelenmesi sonrasında araç başı oluşacak ortalama hasar bedelleri takip edilebilecektir.

Lüks bir araç önden küçük bir kaza ile karşılaştığı zaman far ve tampon hasarı meydana geldiğinde tamir masrafı 3.000 ila 4.000 olabilirken aynı kazanın yerli orta sınıf bir araçta olması sonrasında masraf en fazla 400 TL olacaktır. Dolayısıyla sigorta şirketleri yedek parçalar ve işçilik fiyatlarını düzenli olarak takip eder ve böylece maliyet yönetimini yapar. Sonrasında da araçlar için çarpan fiyat belirlemesi gerçekleştirilir. Oluşan bu fiyat araç bedeline uygulanır ve bunun sonunda da ham kasko primi belirlenmiş olur. Her bir sigorta şirketinin kendine özgü fiyat politikaları bulunmaktadır. Dolayısıyla kişiler araçları için kasko primi hesaplatmak istedikleri zaman onlara en uygun fiyatları verecek şirketleri araştırmalı ve seçimlerini buna göre yapmalıdır.

Kasko Primi Sorgulama

İnsanlar araçlarla günlerinin büyük bir bölümünü trafikte geçirmektedir. Ancak sizler de takdir edersiniz ki hayatın her yerinde kendimizi garantiye almak ve kendi sağlımızı düşünmek zorundayız. Araçlarda kasko çok önemlidir. Aracınızın model yılını ve gerekli diğer bilgileri girerek çok kolay bir şekilde kasko primi hesaplama yapabilirsiniz. Bu yüzden sürekli olarak kullandığımız araçlarımızı kaskolatmamız aynı zamanda da kendimizi kaskolatmamız anlamına geliyor. Trafik kaskosu araç sahibi tarafından yapılması zorunlu olan ve herhangi bir kaza sonucu oluşacak maddi hasarlı kazalarda karşı tarafın maddi zararlarını karşılama görevini üstlenen biz sürücülere yardımcı olan bir uygulamadır.

Trafik kasko priminizi herhangi bir kasko şirketinden yaptırabileceğiniz gibi kendiniz de internetten ilgili internet sitelerinden kasko primi sorgulama bölümüne tıklayarak en uygun ve avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Kasko sorgulama, en uygun kasko yaptıran şirketi ve firmayı bulmak için yapılan bir etkinliktir. Kasko primi sorgulama sonucunda sizden bazı bilgiler istenecek ve bu bilgiler doğrultusunda sizlere fiyat verilecektir. Birçok firma çok değişik fiyat listesi önünüze koyabilir. Siz elbette ki bunlardan en uygun olanını seçme eğiliminde bulunacaksınız. Ancak en uygun fiyatı veren firma her zaman kaliteli iş yapmıyor olabilir. O yüzden de trafik kaskonuzu yaptırırken sadece fiyata bakmanız yeterli olmayacaktır.

Kasko ücretinin yanında sunulan farklı hizmetlere de dikkat etmeniz yapacağınız trafik kaskosunu daha da güvenilir ve kullanışlı bir hale getirecektir. Sizler bir kaza anında sizlere en çok yardımcı olacak ve sizin ve karşı tarafın zararlarını en üst düzeyde karşılayacak olan firmayı tercih etmelisiniz. Aksi takdirde hiç hesapta olmayan sorunlarla karşılaşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle kasko konusuna çok dikkat edilmelidir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.