Ana SayfaSigortaTrafik Sigortası Yaptırmak Gerekir mi?

Trafik Sigortası Yaptırmak Gerekir mi?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Trafik Sigortası Yaptırmak Gerekir mi?

Trafik sigortası 2918 sayılı kanun gereği Trafik müdürlüğü tarafından zorunlu hale getirilmiş bir sigorta türüdür. Bu sebeple herkes tarafından yani motorlu araç sahipleri tarafından yapılmak zorundadır. Bunu zorunlu hale getirmenin başlıca sebeplerinden biri de trafikte can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Olası kaza ihtimallerine karşı kendiniz teminat altına alacağınız bir sigorta türü olan trafik sigortasında maddi hasar karşılanmaktadır.

Kasko Sigortası Trafik Sigortası Yerine Geçer mi?

Kasko sigortası yaptırmak trafik sigortası yerine geçer mi sorunsalını da açıklamak gerekirse böyle bir durum söz konusu değildir. Çünkü her iki sigorta türü de araç sigortası kapsamına girse dahi aslında ayrı başlıklar içerir. Kasko sigortasını yaptırmak kendi aracınızı garanti altına almaktır. Ancak trafik sigortasını yaptırmak karşı tarafın aracını teminat altına almaktır. Ayrıca kasko sigortası zorunlu sigortalar grubu içine girmez ve bu sebeple kaskoyu yaptırmak trafik sigortasını kapsamaz. Öncelik trafik sigortasına aittir. Çünkü bunu yaptırmak zorunludur. Araç sahipleri dilerlerse trafik sigortasına ek teminat ekleyerek bu sigortayı kasko içine de alabilirler.

Trafik sigortası limitleri;

Bu sigortayı yaptıracak olan araç sahipleri, bu sigorta limitlerinin belirlenmesinde aracın modeli, tipi, yaşı ve ilinin etkin rol oynadığını unutmamalıdır. Online trafik sigortası sorgulaması yaparak trafik sigortası fiyatlarının her bir sigorta şirketince fiyatlandırmasını öğrenebilir, karşılaştırmalı yoldan giderek kendinize en uygun trafik sigortası fiyatını görme şansına sahip olabilirsiniz.

Trafik sigortası mali sorumluluk içine giren bir sigortadır ve araç sahiplerinin bu sigortayı yaptırmama gibi bir lüksleri yoktur. Sizde kendi aracınızla güvenle yolculuk yapmak ve olası kaza risklerine karşı önlem almak istiyorsanız hemen bir sigorta acentesine giderek hayat kurtaran trafik sigortasını yaptırmakta gecikmeyin.

Trafik Sigortası Yaptırırken Önemli Olan Nedir?

Trafik sigortası kişilerin güvenle yolculuk yapmaları için gerekli olan bir sigorta türüdür. Mali sorumluluk çerçevesinde zorunlu hale getirilen ve trafik sigortası bir yıl süre ile yenilenmesi gereken bir sigortadır. Araç sahiplerinin bu sigortayı yaptırmak yükümlü olduğu unutulmamalıdır. Çünkü aracına trafik sigortası yaptırmayan kişiler yüksek ceza limitleri ile karşı karşıya kalmaktadır.

Kaza anında yaşanan can ve mal kayıplarına karşı önlem amaçlı oluşturulan trafik sigortasında limit ödemesinde yani tazminatta belirleyici olan kazanın büyüklüğüdür. Can ve mal kayıplarının yaşandığı kazalarda mağduriyeti azaltmak için tazminat ücreti çok daha fazladır. Trafik sigortası teminat kapsamı altında yaşanan kazaları karşılamaktadır. Teminat dışında kalan kazlarda ise sigorta ödemeyi karşılamamaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.