Ana SayfaBankacılıkTüm Detaylarıyla Banka Kredi Masrafları

Tüm Detaylarıyla Banka Kredi Masrafları

Bankalar kredi kullandığınız çeşit çeşit kredi masrafı kesintisi yaparlar. Peki hangi kredi masrafları ile karşı karşıya kalabileceğiniz hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Detaylar bankaciyim.net’te!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi nedir? Kredi, belirli bir finansal kaynağa daha sonra belirli bir faiz oranı ile birlikte geri ödemek kaydıyla alınan parasal destektir. Nakdi olarak veya garanti veya kefalet verilerek de kredilendirme yapılabilen düzenlemeler mevcuttur. Buna ise gayrinakdi kredi denmektedir.

Bankalar, bireyler tarafından alınan kredilerden faiz ve komisyon gelirleri kazanmaktadırlar. Diğer yandan kredi iki taraf arasında hukuki anlaşma olarak da nitelendirilebilir. Bu anlaşma da iki taraf söz konusudur. Kredi veren taraf (bankalar) ve alan taraf (müşteri). Bankalar çekilen krediler neticesinde belirli masraflar talep etmektedirler. Kredi ücretleri de bunlardan bir tanesidir.

Banka Kredi Masrafları Nedir, Nelerdir?

Bankalar tarafından sağlanan kredilerden gerek çeşitli tahsil ücretlerini gerekse diğer masrafları karşılayan tutardır. Kredi ücretleri bankadan bankaya farklılık göstermektedir. Banka tarafından tahsil edilen bu ücretler şunlardır;

  • Dosya masrafları,
  • Komisyon ücreti,
  • Ekspertiz ücreti,
  • İpotek tahsis ücreti,
  • İpotek fekki ücreti,
  • Erken ödeme cezası,
  • Hesap işletim ve ekstre gönderim ücreti,
  • DASK, konut sigortası, hayat sigortası, Ferdi kaza sigortası.

Bu ücretler bankadan kredi çektiğinizde karşınıza çıkabilecek kredi ücretleridir.

Dosya masrafı, kredi açıldığında oluşan en önemli masraflardan bir tanesidir. Konut kredilerinde tutarı, 500 TL ve 2000 TL gibi bir aralıkta değişmektedir. Sabit olarak alınabileceği gibi kredi tutarı üzerinden bir oran belirlenerek de tahsis edilebilmektedir. Dosya masrafsız kredi ürünleri de mevcuttur ancak kârlılık açısından pek parlak bir seçenek değildir.

Komisyon, konut kredileri gibi sunulan hizmetlerde bankaların faiz oranlarını indirerek maliyeti azaltmak adına önden istedikleri masraftır. Genellikle yine çektiğiniz kredi tutarının belirli bir oranında istenir. Düşük faiz bulduğunuzu düşünerek hemen sevinmeyin çünkü düşürülen faizin bir karşılığıdır komisyon. O yüzden bu hususa dikkat etmek gerekmektedir.

Ekspertiz ücreti, konut kredisi kullanacak müşterilerin evin değerini belirleyen kuruluşlar için aldığı masraftır. Bu masraflar tüketiciye yansıtılmaktadır. İpotek tahsis ücreti ve ipotek fekki ücreti, ipoteğin konulması sürecinde ipotek işlemleriyle ilgili tahsil edilen ücretlerdir. Erken ödeme cezası ise kredi borcunuzun erken ödenmesi durumunda size ceza olarak yansıyan bir tutardır.

Hesap işletim ücretleri, hesabınızı açtıktan sonra hesabınızdaki hareketleri ve hesabınızdan çekilen kredi tutarlarını gösteren ekstreler için alınan ücretlerdir. Diğer ücretler ise bankanın sağladığı sigortalar kapsamında tahsil edilen ücretlerdir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.