Ana SayfaKOBİKOBİ Kredileri Nelerdir?

KOBİ Kredileri Nelerdir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalar, 18 yaşını doldurmuş ve düzenli bir işe sahip her bireye gelir durumuna ve ihtiyacına göre yıllardır belirli desteklerde bulunmuştur. Sağladıkları destekler ile hem tüketicinin hem de kendilerinin kalkınmasını sağlayarak önemli bir yer teşkil etmektedirler.

Tüketicilere olduğu kadar üreticiler ve hizmet sektöründen de desteğini esirgemeyerek bugünün ekonomisini şekillendirmede büyük etken rol oynamaktadır. Bu üretici ve hizmet sektörünün yapı taşlarını oluşturan ekonomik birimlerin başını ise KOBİ ‘ler çekmektedir. KOBİ’ler uzun yıllardır küçük işletmeler halin yaşamımızın her alanında karşımıza çıkmaktadır. Biz farkında olmasak da. 

Ekonomik istihdamın yapı taşları olan KOBİ ‘ler de zaman zaman ekonomik sıkıntılardan geçmektedir. Özellikle ülkedeki ekonomik sıkıntılardan ve krizlerden en çok nasibini alan kesimdir.

Bu krizleri en iyi şekilde atlatabilmek veya yeni bir KOBİ girişiminde bulunacak, girişimci için bankaların sağladığı kredi desteklerinden yararlanmakta fayda var. Bankaların sağladığı KOBİ Kredileri Nelerdir? Bu bankaların sunduğu fırsatlara göre, her banka için değişiklik göstermektedir. Birçok banka bu bağlamda KOBİ Kredisi kampanyaları düzenleyerek kurumsal destek vermektedir. Bu destekleri incelemek istersek KOBİ’ler için konut kredisi bulunmamaktadır. KOBİ ‘ler şirket adına konut kredisi başvurusunda bulunamazlar.

İşletmelerin kullandığı krediler Ticari Kredi olarak nitelendirildiği için bireysel kredilere giren konut kredileri, işletmelerce kullanılamamaktadır. KOBİ ‘leri ilgilendiren kredilere bankaların ticari birimleri bakmaktadır. KOBİ’lerin kredilerinden yararlanabilmeleri için kendi işletme adları adına kredi kullanmaları gerekmektedir. 
                          İpotekli ticari krediler, dinamik krediler, internet şubesi üzerinden yapılan krediler, işyeri kredisi, taksitli ticari krediler, tarım kredileri ve son olarak kadın girişimci destek kredileri… Bunlar bankaların KOBİ’lere özel olarak hazırladığı KOBİ Destek Paketleridir. KOBİ’ler ihtiyaçlara uygun ve bütçelerine uygun paketleri seçerek sıkıntılarını gidermektedirler. Bunlar KOBİ’lerin ihtiyaçlarına özel kredileri oluşturmaktaydı.

Bunun dışında nakdi krediler ve gayri nakdi krediler de yer almaktadır. Masrafsız KOBİ kredileri de, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin gönlünü çalan kredilerdendir. Son zamanlarda bazı bankalar taşıt ve mortgage kredileri de sunarak KOBİ’lere her alanda destek sağlamaktadır. İşyerinizde değişiklik yapmak veya işyerine ait bir araç edinmek istiyorsanız bu krediler de size göre! 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.