Ana SayfaKariyerBankacılık ve Finans Bölümü Okuyanlar Nerelerde Staj Yapabilir?

Bankacılık ve Finans Bölümü Okuyanlar Nerelerde Staj Yapabilir?

Bankacılık ve Finans Bölümü’nün amacı finans alanında profesyonel çalışanlar yetiştirmektir.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık ve Finans Bölümü’nün amacı finans alanında profesyonel çalışanlar yetiştirmektir. Üniversitelerin bu bölümünde okuyan öğrenciler; öğrencilik dönemleri süresince nerelerde staj imkanı bulabileceklerini merak ediyorlar. Bu yazımızda bu bölümde okuyanlara rehber niteliğinde olabilecek bilgiler yer almaktadır.

Bankacılık ve Finans Bölümü’nde Hangi Dersler Alınır?

Üniversitelerin Bankacılık ve Finans Bölümü’nde genel olarak bankacılık ve finans alanlarında dersler alan öğrenciler bankacılık alanında, finansla ilgili, muhasebe alanında bilgi sahibi olurlar. Bunların yanı sıra Ekonomi ve Uluslararası Ticaret gibi dersleri de seçmeli olarak tercih edebilen öğrenciler yetkinliklerini artırabilirler.

Bankacılık ve Finans Bölümü’nde Zorunlu Staj Var mı?

Bölümün amacı her ne kadar bankalarda ve finans alanında faaliyet gösteren şirketlerde çalışacak kalifiye personel yetiştirmek olsa da Bankacılık ve Finans mezunları benzeri pek çok iş kolunda çalışabilirler. Aynı iş kollarında öğrencilik dönemlerinde staj da yapabilen Bankacılık ve Finans öğrencileri mezuniyet sonrasına kendilerini hazırlamış olurlar. Bankacılık ve Finans Bölümü’nde zorunlu staj şartı yoktur.

Bankacılık ve Finans Öğrencileri Nerelerde Staj Yapar?

Finansı, matematiği, ekonomiyi, hesaplamaları kapsayan çok çeşitli işlerde staj yapabilen Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencilerinin ilk hedefi bankalarda staj yapmaktır. Devlet bankalarında ve özel bankalarında bazı dönemlerde stajyer personel alımları yapılır. Bunlar takip edilerek bankalarda staj imkanı bulunabilir. Kamu bankalarında staj yapabilmek için kamuda işe girme şartlarını yerine getirmek gerektiği unutulmamalıdır.

Bankalarda Staj İmkanı

Özel bankalar stajyer personellere iş şansı tanıyarak hem geleceğin bankacılarını, hem de kendi yönetici adaylarını yetiştirme yoluna giderler. Stajyer öğrenci alımı yapan bankalar önceliği zorunlu stajyerlere verseler de, staj zorunluluğu olmayan öğrenciler de bu ilanlara başvuru yapabilirler. Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencileri bankalarda çağrı merkezi personeli, gişe memuru, büro elemanı, müşteri temsilcisi pozisyonlarda staj yaparak bankacılık mesleğinin mutfağını tanıma imkanı bulurlar.

Finans Şirketlerinde Staj İmkanı

Bu bölümde öğrenci olanlar için Türkiye’de son yıllarda sayısı giderek artan finans şirketlerinde staj imkanı da vardır. Stajyer personel alan finans şirketlerinin bu ilanları takip edilerek işe başlanabilir. Öğrenciler bir yandan okullarında derslerine devam ederken, diğer yandan finans alanındaki ayrıntıları, bir finans şirketinde düzenin nasıl olduğunu, iş ve işleyişin nasıl ilerlediğini de öğrenmiş olurlar.

Devlet Kurumlarında Staj İmkanı

Bankacılık ve Finans Bölümü dersleri geniş kapsamlı olduğundan pek çok alanda yetkinlik kazanılmasını sağlar. Bu bölüm öğrencileri kamu personel alımları başvurusu yaparak Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Devlet Planlama Teşkilatı, Maliye Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu gibi devlet kurumlarında çalışma şansı bulabilirler.

Satış ve Pazarlama Departmanlarında Staj İmkanı

Bankacılık ve Finans Bölümü’nde eğitim alan öğrenciler öğrencilik yaşamları sona erene kadar özel sektör firmalarının satış ve pazarlama birimlerinde çalışarak hem kazanç elde edebilir, hem de mezuniyet sonrasında çalışırken işlerine yarayacak bilgi ve becerileri pekiştirebilirler.

Muhasebe Şirketlerinde Staj İmkanı

Hem bankacılık, hem de finans alanında ders alıyor olmalarının avantajını kullanabilecek olan Bankacılık ve Finans mezunları muhasebe şirketlerinde staj yapabilirler. Bu alanda yapılan stajlar şirket muhasebesi konusunda yetkinliklerin artırılmasını sağlar.

Sigorta Şirketlerinde Staj İmkanı

Bankacılık ve Finans Bölümü, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü ile benzerlikler gösterdiğinden bu bölüm öğrencileri sigortacılık mesleğinden de iş yaşamına giriş yapabilirler. Sigorta şirketlerinde satış biriminde staj yapan bir Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencisi sigorta ürünlerinin satışını ve pazarlamasını yapacağından bu iş alanını da tanımış ve kendine avantaj sağlamış olur.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.