Ana SayfaKredi KartlarıKredi Kartı Faizleri Nelerdir?

Kredi Kartı Faizleri Nelerdir?

Kredi Kartı Faizleri Nelerdir? Kredi Kartı Borcuna Faiz Uygulanır Mı? Günümüzde Uygulanan Akdi Faiz Oranı Kaçtır? Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Kartı Borcuna Faiz Uygulanır Mı?

Kredi kartı kullananlar normal şartlarda kredi kartı ile ödedikleri tutar ve kart aidatı dışında bankalara kredi kartı üzerinden farklı bir ödemede bulunmazlar. Bankaların kredi kartı anlaşmaları işletmelerdir ve bankalar tüketiciye kredi kartı nedeniyle yük yüklenmezler. Fakat bazı durumlarda bankalar kredi kartı üzerinden tüketiciye faiz uygular.

Kredi kartı sistemi kredi gibi faizli bir sistem değildir. Fakat bankalar bazı durumlarda kredi kartına faiz uygular. Kredi kartı üzerinden faiz uygulanmasının yasal olduğu durumlar kredi kartı borcu ödemesinin geciktirilmesi, kredi kartı borcunun asgari tutar üzerinden ödenmesi ve kredi kartından nakit avans çekilmesi gibi durumlardır.

Kredi kartından avans çekilmesi halinde bankalar belirledikleri nakit avans faiz oranından işlem yapıyor. Nakit avans bir nevi mini kredi özelliği taşırken çekilen avansın ödemleri kısa vadeli oluyor. Kredi kartından nakit avans çekilmesi halinde uygulanan faiz oranı bankalara ve taksit miktarına göre değişiyor.

Bankalar kredi kartı kullanıcısı kredi kartı dönem borcunu asgari tutar üzerinden yatırması halinde akdi faiz adı altında faiz uyguluyor. Akdi faiz kredi borcunun asgari ödeme tutarı üzerinden ödenmesi halinde uygulanan bir faiz türü olmakla birlikte akdi faizin oranı devlet kontrolündedir. Günümüzde uygulanan akdi faiz oranı %2,65’dir.

Bankalar kredi kartı borcu geç ödenmesi halinde de faiz uyguluyor. Kredi kartı borcunun geç ödenmesi halinde uygulanan faiz türü gecikme faizidir. Gecikme faiz oranı da akdi faiz oranında olduğu gibi devlet kontrolündedir. Kredi kartı borç ödemesi gecikmesi halinde uygulanan gecikme faiz oranı %2,75’dir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.