Ana SayfaSağlıkBebeklerde Kabızlık, Nedenleri ve Tedavisi

Bebeklerde Kabızlık, Nedenleri ve Tedavisi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Annelerin en çok canının sıkıldığı konulardan birisi de bebeğinin kabız olmasıdır.

Öncelikle bebek anne sütüyle besleniyorsa kabız olması biraz zordur. Ancak yine de bu durumda bile kabız olan bebekler vardır. Genellikle mama alırken kabızlık sorunu ortaya çıkmaktadır. Bebeğinizin hergün kaka yapmasına gerek yoktur. Bazen 4-5 güne kadar beklemesi normal bir durumdur. Yani 2 gün yapmadı diye hemen telaşa kapılmak yanlış bir tutumdur. Bebeğinizin hergün kaka yapmasına alışmış olabilirsiniz. Ancak metabolizma daha yeni gelişmeye başladığı için, 4 güne kadar sorun etmenize gerek yoktur. Yine de siz her duruma karşı profesyonel bir hekime danışın. Buradaki bilgiler tamamen gündelik bilgi kavramına girmektedir, tecrübelerin sonucudur.

Bebek Neden Kabız Olur ?

İlk olarak dediğimiz gibi, yeni gelişen bir metabolizmaya sahipler. Kabız veya ishal olmaları gayet normal bir durum. Bunları anlayışla karşılamalı ve telaş etmemeniz gerekmektedir. Mama alan bebek çok kolay kabız olabilir. Bu nedenle yapabiliyorsanız mamayı azaltın ve anne sütünü arttırın. Anne kabız ise bebek de kabız olabilir. Bu nedenle annelerin kabız olmamaya dikkat etmesi gerekmektedir.

Kabızlık Nasıl Geçer ?

En çok dikkat edilmesi gereken konu sıvı alımıdır. Bebek de olsa onların da su içmeye ihtiyacı var. Sıvı alımlarına dikkat etmeli ve her gün ortalama küçük bir biberon kadar su içirmeniz tavsiye edilmektedir. Bebeğinizin anne sütü içme süresini biraz daha arttırmaya çalışın. Mamayı azaltmaya özen gösterin. Çoğu zaman mama sebebiyet vermektedir. Çünkü yeni gelişen bir bağırsak sisteminde, mama biraz fazla katı gelebiliyor. Anne sütü çok kolay sindirilebiliyor.

Annelerin de kabızlığa dikkat etmesi gereklidir. Posalı yiyecekler tüketilmelidir. Ve bol bol su içilmelidir. Günde en az 3 bardak su içen bir anne kolay kolay kabız olmaz. Ve yediklerine de dikkat etmesi gereklidir. Meyve ve sebze mutlaka yenilmelidir. Annelerde bu durum mutlaka kontrol altına alınmalı. Çünkü sütünüzden bebeğinize geçebiliyor. Dikkatli olursanız herşey daha güzel olabilir. Acil şifalar ve geçmiş olsun dileklerimizle, mutlu ve huzurlu günler dileriz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.