Ana SayfaSağlıkAnksiyete Nedir? Anksiyete ile Baş Etmek

Anksiyete Nedir? Anksiyete ile Baş Etmek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Anksiyete sürekli olarak endişe duyma durumudur. Yaşam güllük gülistanlık değil ve sorunlarla doludur. Hayatın her alanında her zaman istediğimiz şeyler olmuyor. Vücudumuz doğal olarak kendisine yüklenen Strese karşı bir tepki verir. Bu tepkiyi endişe stres gerilim çarpıntı yorgunluk olarak dışarıya yansır. Stresle başa çıkabilmek kolay değil. Hayat sürekli olarak önümüze problemler çıkarıyor. Bu problemlerle sürekli mücadele edebilmek için enerjiye ihtiyacımız vardır. Hayata bakış açınızı değiştirmek stresle mücadele etmek için olumlu bir adım olabilir. Yaşam tarzınızda ciddi yönde olumlu değişimlere yol açmak için bazı değişiklikler yapmanız gerekebilir. Bu değişiklikler arasında psikolojik tedavi görmek meditasyon yapmak çeşitli nefes egzersizleri yapmak sosyal çevreyi genişletmek kendine daha fazla zaman ayırmak hobilere zaman ayırmak sayılabilir.

Hayat Endişelerle Doludur

 Bunlar bireysel olarak alınacak tedbirlerdir fakat uzun vadede istenmeyen anksiyete ile mücadele etmek için hayata karşı olumlu yönde tutumu değiştirmenin sürekliliği de gereklidir. Hayat hiçbir zaman mükemmel olmaz. Hayatın Mükemmel olmasını isteyen bizler de mükemmel değiliz. Yaşadığımız çevrede patronlarımız emir aldığımız insanlar çalıştığımız çevredeki arkadaşlarımız hatta ailemiz bile birçok konuda bizimle uyum sağlamayabilir ve bizimle aynı konuda hem fikir olmayabilir. İnsanların bizden beklentilerini tam olarak karşılamak için kendimizi heba etmemiz de bize zarar verir. Bencil bir şekilde tamamen kendi mutluluğumuzu ön plana alarak başkalarının mutluluğunu ikinci plana atmak da psikolojik açıdan hem bize hem çevremize zarar verir. Ciddi anlamda oturup düşünmek ve hayata bakış açımızı olumlu yönde değiştirmemiz anksiyete ile mücadele etmede etkin bir yol olacaktır. Tüm sürprizlerine ve güvenilmezliğine rağmen yaşamak daima güzeldir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.