Ana SayfaKariyerİş Başvurusunda Önceliğiniz Olsun İster misiniz?

İş Başvurusunda Önceliğiniz Olsun İster misiniz?

İş Başvurusunda Önceliğiniz Olsun İster misiniz? Özgüveninizi Dışarıya Yansıtın! Dış Görünüş İlk Görüşte Her şeydir! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çok beklenmedik bir durum olmadığı sürece genelde iş alımlarını özel sektörler yapar. Eğer sizde devlet dairesinde çalışmayı düşünmüyorsanız, geleceğinizi özel sektörde çalışıp kazandığınız paralarla inşa etmek istiyorsanız bu yazımız tam da size göre!

Öncelikle geçmişiniz aslında beklediğiniz ya da düşündüğünüz kadar önemli değil. Yüz kızartıcı bir suç işlemediğiniz sürece, sizden talep edilecek olan sabıka kaydınızda problem olmadığı sürece deneyimsiz olsanız dahi iş görüşmesi sizin için %50 şans demektir. Peki, bu şansı nasıl daha yukarıya çıkarmalısınız.

Özgüveninizi Dışarıya Yansıtın

Face to Face yani yüz yüze görüşme aşamasına geldiyseniz, artık görüşme yaptığınız yetkilileri diksiyonunuz ve soğukkanlılığınız ile hayran bırakmanız gerekiyor. Bu görüşmeye çok değer verdiğinizi, kıyafetleriniz ve bakımınızla göstererek şansınızı %65-%70’e çıkartabilirsiniz.

Abartmayın

Size yöneltilen sorular genelde klasik sorulardır. ‘’Neden bizimle çalışmak istiyorsun’’ gibi klasik sorulara firmayı yüceltecek cevaplar verirseniz şansınız biraz daha artacaktır. Unutmayın mülakat esnasında aşırıya gitmemek kaydıyla, kendinize olan güveninizi ortaya çıkartarak inşalar karşısında ezilmediğinizi kendinize çok güvendiğinizi ve sizin için iş imkânlarının bitmediğini hafiften anlatmalısınız.

Dış Görünüş İlk Görüşte Her şeydir

Kariyer Planlaması için başvuruda bulunduğunuz yerde sizden ayrı mülakat için gelen kişiler varsa, onlardan farklı olmanız gerekiyor. Birçok kişi genelde iş görüşmelerine uzun süre kullandığı ütüsüz pantolonu ya da eteği ile geldiği için kılık kıyafet ve bakımınıza son derece önem göstermeniz, sizi onlardan ayıran hatta dikkat çektiğiniz takdirde sizinle görüşme yapmak için can atan yetkililerle karşılaşırsınız. Unutmayın kendinize olan güveniniz içinde yer almak istediğiniz işin kapısıdır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.