Ana SayfaKariyerX Kuşağının İş Dünyasındaki Etkilerini Biliyor Musunuz?

X Kuşağının İş Dünyasındaki Etkilerini Biliyor Musunuz?

X Kuşağının İş Dünyasındaki Etkilerini Biliyor musunuz? Önceki Nesile Göre Sayıca Daha Az Olan X Kuşağı İnsanı Akılcıdır! Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Günümüz iş dünyasında kariyer sahibi, yöneticilik yapan, zamanında video oyunlar oynamış kaset ve pikap dinlemiş, merdaneli çamaşır makinesiyle tanışmış kişilerdir. Zamanının çoğunu online alışveriş sitelerinde harcayan ve sosyal medyada aktif olan Y kuşağının sayıları çoğunlukta olsa da onlardan daha fazla aktif olan X kuşağıdır bahsettiğimiz kişiler. Son teknolojinin her türlü imkanına sahip olan ve bu çağda dünyaya gelmiş olan Y kuşağının 1965-1981 doğumlu X kuşağından öğreneceği kariyerini planlarken yararlanacağı engin bilgiler olacaktır.

Önceki nesile göre sayıca daha az olan X kuşağı insanı akılcı, sistematik, kişilerden oluşur. Yaşadıkları dönemsel dönüşümün katmış olduğu hayata bakış tarzlarıyla, mizah anlayışları ve insan ilişkileri çok güçlü olan bu nesil iş dünyasında çok başarılı yöneticileriyle de yer alırlar. Bilhassa teknoloji açısından değerlendirdiğimizde, bilgisayar sistemlerinin hızla yükselen dönüşümü ve neredeyse tamamen değişen iş hayatında kendilerini bu dünyaya adapte edebilmişlerdir.

X nesli çalışma saatlerine uyumlu olan motivasyon olarak yüksek bir performansla işlerinin başında duran bir nesildir. İş hayatlarında; sabırlı, kurallara uyumlu, çalışkan ve sadıktırlar. Aceleci ve sabırsız olmadıkları için çalıştıkları işte belirli bir çalışma süresi geçirdikten sonra başarısını kanıtladıktan sonra kademe atlayabileceklerine inanıyorlar Daha çok, “yaşamak” için çalışıyorlar.

Değişime uyumlu, yeni becerileri öğrenmede iddialı, cesur ve istekli olan bu kuşak, kolaylıkla yeniliklere ayak uyduran, yenilikleri olumlu karşılayan çalıştıkları iş yerlerinde bağlı bulundukları otoriteye sadık ve saygılı bir nesildir.

En az teknolojiyi de bilerek büyüyen X kuşağı aslında günümüz kuşağının ustaları sayılabilecek kişilerdir. Şu zamanda kullanılan tabletlere, bilgisayarlara akılı telefonlara vakıf olma becerileriyle ve rahatlıklarıyla ne kadar etkin olduklarını göstermektedir. Çünkü onlar bilgisayarla büyümüş ilk nesildir ve teknoloji hayatlarına zaten dokunmuştur.

İş gücüne yeni giren nesile odaklanıp, derin ve tecrübeli bilgilerle dolu bir liderlik kariyerinden mahrum kalmayı kimse istemez. X kuşağının en yaşlı olanları bile şimdiki zamandan sonra bir on yıl daha iş dünyasına katkıda bulunacaktır. Genç olanların ise bir 30 sene daha çalışacağı bir gerçek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.