Ana SayfaKariyerNeden Staj Yapmalısınız?

Neden Staj Yapmalısınız?

Neden Staj Yapmalısınız? Staj Süresi Ne Kadardır? Staj Niçin Önemlidir? Kimler Staj Yapabilir? Stajyer Neler Yapar? Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Staj henüz okuyan ya da mezun olmuş bir kişinin profesyonel anlamda iş hayatına atılmadan önce deneyim kazanmasına hizmet eden iş hayatının ortamını öğrenmeyi sağlayan bir uygulamadır. Belli sektörlerde deneyim kazandırmak için şirketlerin sunduğu bir fırsattır.  Gelecek kariyeriniz için önemli olacak staj neden bu kadar önemlidir?

Staj Süresi Ne Kadardır?

Neden Staj Yapmalısınız? - Bankacıyım

Şirketlerin belirlediği süreler değişkenlik gösterebilir. Bazısı üç ay bazısı da altı ay gibi süre belirler ve staj yapacak olan kişi bu süre zarfında iş yerinde çalışmış olur. Öğrencilik dönemi devam eden kimi öğrenciler de yarı zamanlı çalışır. Şirket çalışanı gibi tam zamanlı olarak çalışan staj yapanlar da vardır.

Staj Niçin Önemlidir?

Staj, öğrencilerin çalışmak isteği alanda kendilerini önceden denemek için uygulamalı olarak fırsat sunar. Okullarında seçtiği alanda gördüğü bilgileri gerçek ortamında nasıl uygulanılması gerektiğini öğrenir. Kendine kattığı becerileri daha sonra kariyeri için kullanacak kıvama gelmeye hazırlanmaktır.

Kimler Staj Yapabilir?

Stajyer olarak halen öğrencilik hayatına devam eden öğrenciler ya da okullarından yeni mezun olmuş kişiler işe alınır. Son sınıfta okuyan öğrencilerin stajyer olarak işe başlayabileceğini söylesek de birinci ve ikinci sınıfta okuyan öğrenciler de staj yapıp, stajyer olabilirler.

Stajyer Neler Yapar?

Neden Staj Yapmalısınız? - Bankacıyım

Stajyerin görevi çalıştığı şirkete göre değişiklik gösterebilir. Bazı şirketlerde stajyer günlük işlerinde getir götür gibi işler yapabilir. Bazı stajyerler de idari işlerle görevlendirilirler.

Staj Yaparken Maaş Alınır Mı?

Stajyerin maaş alıp almayacağı bulunduğu sektöre ve alacağı göreve göre bağlıdır. Ücretsiz staj yapmak çok yaygın olsa da maaş vererek staj yapma şansı veren şirketler de gittikçe fazlalaşmış bulunmaktadır. İlerde kariyerinize olumlu katkılar sağlayacağını inandığınız bir şirkette ücretsiz staj yapacaksanız bunu değerlendirin. Ücretsiz de olsa geleceğe olan bir yatırım olacaktır.

Staj Yapılan Yerden İş Teklifi Gelebilir Mi?

Stajyer olarak çalışan kişinin kendini güvenilir, çalışkan özellikleriyle gösterip varlığının şirket için önemli olacağı duygusu oluşturması o stajyere bir avantaj sağlayabilir. Stajın çok şey katacağı çalıştığınız iş yeri böyle bir teklifle gelmeyebilir fakat öğrenilen bilgi ve deneyim ilerde tam anlamıyla çalışanı olacağınız başka bir şirket için önemli olacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.