Ana SayfaKariyerMaaş Pazarlığını Nasıl Yapmalısınız?

Maaş Pazarlığını Nasıl Yapmalısınız?

Maaş Pazarlığını Nasıl Yapmalısınız? Şirketi ve Pozisyonu Araştırın! İhtiyaçlarınızı Belirleyin! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İş başvurunuz onaylandı ve işe alımınız gerçekleşmek üzere. Kariyer planlarınızı gerçekleştirmek için artık bir yerden başlama fırsatı yakalamış oldunuz. Sizin için en önemli konulardan birine sıra gelecek. Gireceğiniz iş yerinin sizin için düşündüğü maaş ve sizin olmasını istediğiniz meblağ ne olacak? Pazarlık yapmadan önce neler yapabilir nasıl bir yöntem izlemelisiniz gibi bazı önemli noktalar size yol gösterici olacaktır.

Şirketi ve Pozisyonu Araştırın

Gireceğiniz iş yerinin mali durumunu daha önceden bilmek gerekebilir. Talep edeceğiniz maaşı size sunup sunamayacağı hakkında daha gerçekçi fikriniz olacaktır. Ekonomik açıdan sıkıntılı bir süreç geçiren bir şirket olabilir. Bu durumda beklentinizi yüksek tutmamalı, makul seviyede bir ücret talep etmek durumunda kalabilirsiniz. İş yerinin içindekilerin dışında işe girdiğiniz pozisyon ya da ona eş değer pozisyonlar için diğer firmalarda ne kadar maaş verildiğini merak edip öğrenmek de en doğal hakkınız olacaktır. Pazarlığa başlamadan önce pozisyonunuzun maaş karşılığını biliyor olmanız bu açıdan çok önemlidir.

İhtiyaçlarınızı Belirleyin

Tüm ihtiyaçlarınızı içeren kişisel mali tablonuzu hazırlayın. Yaşamınızdaki rutin masraflarınızı, sektörden beklediğiniz miktara şekil verecek olan aldığınız eğitimler ve becerilerin bulunduğu bir mali tabloyu oluşturun gözden geçirip tekrar tartın. Bunun arkasından aşağı yukarı bir rakam çıkartabilirsiniz. Pazarlık sırasında bunlardan faydalanabilirsiniz. Kendinizi çok aşağıda tutmayın bu karşı taraftaki işverene, öz güven eksikliğiniz varmış gibi gözükecektir.

Ek Avantaj ve Teşvikleri de Hesaba Katın

İşverenler çalışanlarına maaşın dışında prim, ikramiye gibi avantaj da sağlamaktadır. Bu ekstra fırsatları da hesaplayıp işi kabul edebilirsiniz. Esnek çalışma saatleri, daha fazla tatil, manzaralı bir ofis ve işinizde yükselmek için sunulacak kariyer fırsatı gibi avantajları da değerlendirip bunlara sahip olabilirsiniz.

Doğru Zamanlama

Maaş konusuna ne zaman gelip, nasıl cümleye başlamanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Genellikle ilk olarak, konuyu işe alacak kişinin açmasını beklemek gerekir. Sizden maaş beklentiniz sorulmasını istiyorsanız, çalışacağınız pozisyon hakkında daha fazla almak istediğinizi belirtin. İş teklifi artık size sunulmuşsa maaşınız hakkında daha rahat ve açık bir şekilde konuşma şansını yakalayıp, bu konu hakkında beklentinizi konuşabilirsiniz.

İyi ve Adaletli Bir Pazarlık Yapın

Araştırmalarınız doğrultusunda artık çalışacağınız pozisyonda ne kadar maaş alındığı hakkında bilgi edindiyseniz kendinizden emin bir şekilde maaş pazarlığınızı yapabilirsiniz. Adaletli ve hem kendiniz hem işveren için gerçekçi olun. Kendinizden emin öz güvenli duruşunuz ve ne istediğini bilen tavrınız iş verecek olan kişiyi de olumlu anlamda etkileyecektir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.