Ana SayfaKariyerSorunsuz Mülakat için 10 İpucu!

Sorunsuz Mülakat için 10 İpucu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İster işinizi kaybedip yeni iş başvurusu yapın, isterseniz ilk görüşmenizi bekliyor olun, sorunsuz bir iş görüşmesinin zor olduğunu inkar edemezsiniz. Kolay değil, ama yardım etmek için buradayız. İşte sorunsuz bir iş görüşmesi yapabilmeniz için en iyi 10 ipucumuz.

1.Panik Yapma

Bir iş görüşmesinde yapabileceğiniz en kötü şey paniktir. Uzmanlar panik yaptığınızı hemen anlayacaklardır. Her ne kadar iyi ve bunu görmezden gelseler de, panik yapmanın sorun olmayacağının garanti etmenin bir yolu yok. Mülakattan önce rahatlamak için elinden geleni yap. Sevdiğiniz, sizi rahatlatan şeylere odaklanın. Müzik düşüncelerinizi bir araya getirmek için ideal yollardan biri. Yahut birkaç dakika sessizce oturmak da size yardımcı olabilir. Ancak her ne olursa olsun panik yapmana izin verme.

2.Uzmanları Etkilemek için Kıyafetine Dikkat!

Sorunsuz Mülakat için 10 İpucu! - Bankacıyım
Sorunsuz Mülakat için 10 İpucu

Hemen hemen tüm iş görüşmeleri bir kıyafet seçimi gerektirir, ancak hepsi gerektirmez. Bir iş görüşmesinde gündelik veya sizi rahat hissettirecek kıyafetler giymeniz istenebilir. Kıyafet seçimi ne olursa olsun, şirketi öncesinde mutlaka araştırın. Çünkü olumlu bir ilk izlenim bırakmanız gerekir. Kıyafet kurallarına uygun en iyi kıyafetleri giyinin.

3.Araştırma Yapın

İş görüşmenize gitmeden önce, görüşeceğiniz şirketi kapsamlı bir şekilde araştırmak kesinlikle iyi bir fikirdir. Şirket hakkında çok fazla bilgi edinmek orada çalışmakla ilgilendiğinizi gösterir. Şirketin ne yaptığını, sizin neden orada olduğunuzu ve sizi işe alırlarsa şirkete neler katabileceğinizi anlayın.

4.Sorularınız Var mı?

“Bize sormak istediğiniz bir şey var mı?” Bu, iş görüşmenizde kesinlikle sorulacak bir sorudur, bu nedenle hazır bir cevaba sahip olmak – yani, çizebileceğiniz bir soru listesine sahip olmak – cevap vermek için harika bir yoldur. Hepsini sormanız gerekmeyecek; görüşmeci görüşme devam ederken bazılarına muhtemelen cevap verecektir. Mülakat sonunda bilmeniz gereken bir şey varsa, sorduğunuzdan emin olun. Çünkü ilgili olmanız harika görünür.

5.Mülakat Öncesi Prova Yapın

Sorunsuz Mülakat için 10 İpucu! - Bankacıyım
Sorunsuz Mülakat için 10 İpucu

Mümkünse, mülakat provası yapmanıza yardımcı olması için arkadaşlarınız veya aile üyelerinizden yardım alabilirsiniz. İlk olarak, görüşmecinin rolünü üstlenmelerine ve görüşmeciden sormasını beklediğiniz soruları yanıtlamalarına izin verin. Aileniz ve arkadaşlarınız, nerede gelişmeniz gerektiğini, hangi bölümlerde sorun yaşadığınız konusunda yardımcı olmalıdır. Yapabiliyorsanız, daha sonra görüşmecinin rolünü üstlenmeye çalışın ve daha önce düşünülmemiş olan sorabilecekleri bir şey düşünüp düşünemeyeceğinizi görün.

6.İyi İletişim Yeteneği Şart

Mülakat iyi iletişim yeteneği ister. Mümkün olduğu kadar dinlemek, doğal olma, kesintiye uğramadan konuşmak görüşmecinin son yorumu veya sorusu ile mümkün olduğunca ilgili olmak gerekir.

7.Resmi Olun Ama Çok Resmi Değil

Burada mutlaka kıyafet kurallarından bahsetmiyoruz. Bahsettiğimiz bir bütün olarak duruşunuz. Resmi olmak iyi bir fikir olsa da (ne de olsa bu bir iş ortamı) sert ve katı olmanıza gerek yok. En iyi görüşmeciler sakin, rahat ve kendinden emin; duygularını ve beden dillerini yönetenlerdir. Yetkin ve başarıya hazır görünseler de, stresli değillerdir. Siz de bu davranışı olabildiğince taklit etmeye çalışın.

8.Kibirli Olma

İş görüşmesi yapan kişi için kibirden daha kötü bir şey yoktur. Sakin görünmelisiniz, ancak kibirli değil! Bir görüşmeci sizden en büyük zayıflığınızı istediğinde, “Çok önemsiyorum” ya da “Çok çalışkan biriyim” diye bir şey duymak istemiyorlar.  Benzer şekilde, güçlü yönleriniz sorulduğunuzda, çok fazla öfkelenmemenize rağmen, kendi övgülerinizi çok yüksek sesle söylemediğinizden emin olun.

9.Çaresizlikten Kaçının

Mülakatı gerçekleştirdiğiniz yaptığınız şirkette çalışmak için gerçekten umutsuz olsanız bile, umutsuz görünmemek işe yarar. Şirkette çalışmak isteyen ancak çalışmasa da bunun hayatının sonu olmadığını göstermelisiniz. Hiçbir şirket umutsuz bir çalışan istemez; en azından bu aşamada duygular gösterilmemelidir. İşleri sakin, profesyonel ve açık tutun, başarıya hazırsınız.

10.Kendin Ol

Doğal kişiliğinizin parlamasına izin verin; şirket için iyi bir seçim iseniz, o zaman onlara göstermek gerekir, ve eğer değilse, belki de yine de çalışmak için doğru yer değildir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.