Ana SayfaKariyerMülakat Sorusu: En Büyük Tutkunuz Nedir?

Mülakat Sorusu: En Büyük Tutkunuz Nedir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İşverenler görüşmeniz sırasında sizi neyin motive ettiğini anlamaya çalışabilirler. “Sizi motive eden nedir?”, “Ne yapmaktan hoşlanırsınız?”, “En Büyük Tutkunuz Nedir?” gibi sorular sorabilirler. Bu makalede, işverenlerin cevabınızda ne aradığını ve bu gibi soruları cevaplamaya hazırlanma yollarını tartışacağız.

Mülakat Sorusu: En Büyük Tutkunuz Nedir?

Mülakat Sorusu: En Büyük Tutkunuz Nedir? - Bankacıyım

Bu, işverenlerin sorabileceği yaygın bir mülakat sorusudur, çünkü sizinle ilgili birkaç farklı alana ipucu verir:

  • Seni ne motive eder?
  • Güçlü yönleriniz neler olabilir?
  • Kişisel ve profesyonel olarak ilginizi çeken şey nedir?

İşverenler ekiplerini olabildiğince verimli hale getirmenin en iyi yolunu bilmek istediklerinden, işgücüne neyin ilham verdiğini bilmek isterler. Tutkulu olduğunuz konuyu sormak, işe alındığınızda sizi nasıl motive etmeleri gerektiğini anlamalarına yardımcı olabilir. Ayrıca, belirli bir göreve, ya da hobiye bağlı olup olamayacağınız yani çok yönlü bir birey olup olmadığınız onları bilgilendirebilir.

Bu soruyu sorarak güçlü yönleriniz hakkında fikir edinmek de isteyebilirler. Muhtemelen tutkulu olduğunuz beceri, hobi veya konuya zaman, çaba ve pratik katmış olursunuz. Bu nedenle debazı güçlü yönleri var. Örneğin, insanlara yardım etme konusunda tutkuluysanız, iletişim, organizasyon ve empati gibi güçlü bazı güçlü becerileriniz olabilir.

Son olarak, işverenler sizinle ilgili daha iyi bir fikir edinmek için tutkulu olduğunuz şeyi sorabilirler. İşverenlerin, şirketin değerleri, inançları ile uyumlu olan iyi bir kültüre uygun olup olmadığınızı görmek için adaylarla kişisel bir bağlantı kurarlar. Sizi daha iyi anlamanın bir yolu da, sizi neyin harekete geçirdiğini veya neyin tutkulu olduğunuzu anlamaktır.

Hangi Konularda Tutkulusunuz?

Mülakat Sorusu: En Büyük Tutkunuz Nedir? - Bankacıyım

Bu soruyu cevaplamak için mülakatınıza hazırlanırken genel bir taslak takip edebilirsiniz:

  • Gerçekten tutkulu olduğunuz bir şey seçin
  • Neden bu konuda tutkulu olduğunuzu açıklayın
  • Bu tutkuyu nasıl takip ettiğinizi örnekler verin
  • İşle ilişkilendirin

Şimdi bu taslağa daha yakından bakalım ve bir röportajda bu gibi soruları planlarken her bölümü ele alalım.

Gerçekten Tutkulu Olduğunuz Bir Şey Seçin

Mülakat Sorusu: En Büyük Tutkunuz Nedir? - Bankacıyım

Gerçekten tutkulu olduğunuz bir fikir, etkinlik, hobi veya beceri seçin.

İsteksiz görünmeyin, güvenle konuşabileceğiniz bir tutku seçin. Eğer aklınıza hiçbir şey gelmezse, zamanın hızla geçmesini veya yapmayı dört gözle beklediğiniz bir şeyi düşünün. Yeni yiyecekleri denemek kadar basit olabilir. Bu konuda heyecan ve bilgi ile konuşabildiğiniz sürece, işverenler için yararlı olacaktır.

Neden Bu Konuda Tutkulu Olduğunuzu Açıklayın

Cevabınızın sizi neden heyecanlandırdığını açıklamak için bir dakikanızı ayırın. Bu başvurduğunuz işte faydalı olacak beceriler veya deneyimlerle ilgili genel bir şey olabilir. Örneğin, yemek pişirme konusunda tutkuluysanız, hesaplanmış riskler almaya, programları izlemeye ve yaratıcı olmaya bağlayabilirsiniz. Bunlar her işte değerli becerilerdir.

Bu Tutkuyu Nasıl Takip Ettiğinizi Örnekler Verin

Mülakat Sorusu: En Büyük Tutkunuz Nedir? - Bankacıyım

Tutkunuzu geliştirmek için hangi adımları attığınızı açıklayın. Tutkunuz insanlar için eşit haklarsa, örneğin, belirli kuruluşlarla nasıl gönüllü olduğunuzu açıklayabilir ya da yetersiz toplumlar için projelere aktif olarak katıldığınızı söyleyebilirsiniz. Bu, işverenlere tutkunuza bağlı olduğunuzu ve sizi motive eden şeyleri takip etmek için aktif olarak çalıştığınızı gösterir.

Cevabınızı güçlendirmek için geçerli bazı hedefler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, tutkunuz egzersiz yapmaksa, önümüzdeki altı ay içinde belirli bir kondisyon mücadelesine veya yarışmaya katılmanın sizin hedefiniz olduğunu açıklayabilirsiniz.

  • İşle İlişkilendirin

Örneğin; yazma konusunda tutkuluysanız ve halkla ilişkilerde bir pozisyon için mülakattaysanız, yazar olarak becerilerinizle yapabileceğiniz bağlantılar vardır. Yazmanın daha iyi olmak için tutarlı bir uygulama gerektirdiğini açıklayabilirsiniz, bu da bir çalışan olarak uygulamanıza getirdiğiniz bir şeydir.

  • Ne Hakkında Tutkulusun?

Aşağıda, “Ne hakkında tutkulusun?” bu soruya kendi cevabınızı hazırlarken ilham kaynağı olarak kullanmak.

“Bir yazılım geliştiricisi olarak, insanların teknoloji deneyimini unutulmaz kılmak için gerçekten güzel, verimli dijital ürünler yaratma konusunda tutkuluyum. Son işim hakkında sevdiğim şeylerden biri, ekibimin kod güncellemesinin sonuçlarına tanık olmak ve aylarca süren çalışmalarımızda olumlu kullanıcı geri bildirimi elde ederken izlemekti. Projeleri düşünceden lansmana kadar yönetme fırsatına sahip olmak, bu rol için başvurmaktan heyecan duymamın nedenlerinden biriydi.”

Bir röportaj sırasında tutkunuzu açıklamak, işverenlerin sizi neyin motive ettiğini ve birey olarak nasıl olduğunuz hakkında daha iyi bir fikir edinmelerine yardımcı olabilir. İş için neden mükemmel olduğunuza dair örneklerle kendinden emin, bilgili bir cevap vermek, işverenlerin size aday olarak kendinden emin hissetmelerine yardımcı olacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.