Ana SayfaBanka SınavlarıBankalar KPSS ile mi Alım Yapıyor?

Bankalar KPSS ile mi Alım Yapıyor?

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Bireylerin günümüzde bölümlerini okuduğu ve talep ettiği iş kollarından biri de bankacılık olarak biliniyor. Belirli aralıklarla, ihtiyaca göre ve çeşitli pozisyonlarda iş ilanları da açan bankalar, doğru personeli seçmek adına çeşitli kriterler belirliyor.

Bankalar KPSS ile mi Alım Yapıyor?

Birçok kişinin aklında da, bankaların alım sürecinde hangi şartları ortaya koyduğu, hangi kriterleri eşik olarak belirlediği sorunsalı bulunuyor. Bankalar, her ne kadar çok ciddi bir yükün bindiği kurumlar olsa da çeşitli mevkilerde kriterleri belli olan kurumlardır. Her iki senede bir Kamu Personeli Seçme Sınavı’na giren bireylerin bazıları, bankaya giriş için KPSS’yi yeterli görse de durum aslında böyle değildir. Bankalar, işe alım sürecinde sadece KPSS’de belirli bir puanı geçme şartı da koymuş olabilir. Bunun yanında, KPSS ile birlikte aranan nitelikler de banka iş ilanları başlıklarında görülebilir.

Bankalar Hangi Şartlarda Alım Yapıyor?

Bankalar, KPSS şartı koysun veya koymasın alım yapacağı birimde çalışacak personellerde çeşitli yeterlilikler arar. Bu yeterlilikler, alım yapılacak birime göre elbette ki değişkenlik gösterebilir. Fakat banka sınavları öncesinde başvuru yapacak bireylerde öncelikli olarak eğitim faktörü önemlidir. Çünkü banka alımlarında eğitim seviyesi olarak en az lise veya dengi bir okul şartı bulunmaktadır. Üst birimlerdeki alımlarda, bu seviye üniversite, yüksek lisans veya doktora seviyesine kadar çıkabilmektedir. Aynı zamanda erkek personel alımlarında askerlik ile ilişiğinin bulunmaması, genellikle karşımıza çıkan bir şart olarak bilinmektedir.

Alımlarda KPSS şartı aranabilse de, sadece bu sınav ile banka bünyesinde görev almak son derece düşük bir ihtimaldir. KPSS puanınız iki yıl boyunca geçerliliğini koruyacağı için, sınav sonrası yerleşememe durumunda bu iki yıl içerisinde KPSS şartı koşan bankalara başvuru yapabilirsiniz. Bununla birlikte KPSS’ye girmemiş olsanız dahi banka alımlarında pozisyon ve mevkiye göre sınav şartı koşulmamaktadır. Bu şartlar altında da iş başvurusu yapabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.