Ana SayfaSigortaZorunlu Bireysel Emeklilik Geliyor

Zorunlu Bireysel Emeklilik Geliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gelirin Yüzde 3’ü Kesilecek

Bireysel emeklilik sistemi için Meclis’e gönderilen yasa tasarısında gelirin yüzde 3’ü oranında bir kesinti yapılacağı yer alıyor. Yasa geçerse 45 yaş altındaki ücretle çalışanlar otomatik olarak emeklilik planına dahil edilecek. İşverenler aracılığı ile sisteme dahil edilecek çalışanlar sisteme girdikten sonra cayma hakkına sahip olacak.

2 Ay İçinde Cayma Hakkı

Sisteme otomatik olarak dahil edilen 45 yaş altı çalışanlar iki ay içinde cayma hakkına sahip olacak. Cayma sonrasında çalışanın ödediği katkı payları ayrıca hesabında bulunan getiriler 10 işgünü içinde çalışana geri iade edilecek. Eğer çalışan cayma hakkını kullanmazsa bazı belirlenecek hallerde katkı payı ödemesi yapmaya ara verebilecek.

Kesinti çalışan gelirinin yüzde 3’ü oranında olacak ancak bu kesinti 50 TL altında olmayacak. Sisteme giriş yapan çalışanlar için devlet bir kereye mahsus olmak üzere 1000 TL ilave katkı sağlayacak. Ayrıca ödenecek katkı payı üzerinden devlet katkısı da olacak. Çalışan bu süreçte zorunu bireysel emeklilik sözleşmesinde belirlenen tutardan daha fazla bir kesinti yapılmasını da isteyebilecek. Eğer yasa tasarısı onaylanırsa bu sistem 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak.

İşveren bu emeklilik sisteminde paranın takibi tahsilinden sorumlu olacak. Ayrıca işveren katkı payını zamanında şirkete aktarmayıp geciktirme yaparsa çalışan birikiminde oluşacak parasal kayıptan işveren sorumlu olacak. Ayrıca işveren bu sistemdeki yükümlülüklerini yerine getirmezde her bir ihlal için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 100 TL para cezası uygulayacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.