Ana SayfaGündemGoldman Sachs’da Maaşlar Yükseldi

Goldman Sachs’da Maaşlar Yükseldi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankanın koronavirüse rağmen aldığı etkileyici çeyrek performansları çalışanların maaşlarını zam olarak yansıdı.

Financial News’in haberine göre ABD’nin en büyük bankalarından olan Goldman Sachs, bu yıl personel giderleri için 10.8 milyar dolarlık paket ayırdı. Ayrılan miktarın geçen sene ayrılan miktardan yüzde 16 daha fazla olduğu ifade ediliyor. Bankanın bu süreçte elde ettiği gelirlerdeki artış, personellerin maaşlarına da zam olarak yansıdı.

Bankanın dünya çapından 41 binden fazla personeli bulunuyor. Bir personelin 2020 yılı içersinde maaşının 265 bin dolara ulaştığı ifade ediliyor, geride bıraktığımız sene bu maaş miktarı 246 bin dolardı. 265 bin dolarlık bu seneki maaşın yılın 4. çeyreğinde artması bekleniyor.

Goldman, 2020 yılının son iki çeyreği için ürettiği güçlü bilançolarla hem kendisine gelir sağladı hem de analistlerin beklentilerini boşa çıkarmış oldu. Bankanın personel saysısının 2020 yılının üçüncü çeyreğinde 42 bine dayanması sonucunda banka işten çıkarmalara başladı sadece yüzde 1’lik kısmın işine son verdi, yani 400 kişi işten çıkarıldı. Yapılan bu hareketin en başarılı çalışanlara ödenen maaş miktarının arttırılması için yapıldığı iddia ediliyor.

Goldman’ın temmuz ayı içerisinde yeni bir performans değerlendirme sistemini hayata geçirdi ve bu sistem içerisinde çalışanların yüzde 10’u düşük performans gösteriyordu. Banka’dan yapılan açıklamada ise bu sistemin işten çıkarmaları kolaylaştırmak için değil personellerin hangi durumda olduklarını görmek için kullandıkları ifade edildi. Bankanın 60’tan daha az çalışanını bankanın en yüksek seviyesi olan ortak konumuna getirmeye hazırlandığı da vurgulanıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.