Ana SayfaGündemİhtiyaç Kredisinde Oran Yüzde 20’ye Dayandı

İhtiyaç Kredisinde Oran Yüzde 20’ye Dayandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımları doğrultusunda, bankaların mevduat ve kredilere uyguladığı faiz oranlarındaki artışta devam ediyor.

Geride bıraktığımız hafta, bir önceki haftaya göre TL mevduatın ortalama faizinde 12 baz puanlık artış yaşandı ve yüzde 10,96’ya yükseldi. Aynı dönemde artış konut kredi faizlerinde 6 baz puan olarak gerçekleşti, konut kredi faizleri ise yüzde 15,10’a yükseldi. Yükselişin sürdüğü bir diğer kalem de ihtiyaç kredisi faizleri oldu. İhtiyaç kredisi faizleri 8 baz puanlık artışın ardından yüzde 19,42’ye yükseldi. Taşıt kredisi faizlerinde ise 25 baz puanlık düşüş yaşandı ve yüzde 17,70 olarak gerçekleşti. Ayrıca kredi/mevduat spreadinde ki artışta devam etti.

Merkez Bankası tarafından yayınlanan haftalık verilerde 16 Ekim haftasında bir önceki haftaya göre TL mevduat faizinde 12 baz puanlık yükselişle yüzde 10,96’ya çıktığı belirtildi. Dolar mevduat faizi yine 3 baz puanlık artışla yüzde 1,29’a Euro mevduat faizi ise 6 baz puanlık artışla yüzde 0.60’a yükseldi.

Ağustos 2018’den sonra hızlı bir yükseliş trendi yakalayan kredi ve mevduat faizleri, TCMB’nin Temmuz 2019’da başlayan faiz indirimleri ile birlikte düşüşe geçmişti. Pandemi tedbirlerinden dolayı başlatılan genişleyici politikalar yeni normalde dönüş ile birlikte kademeli olarak sıkılaştırılmaya başlanmış ve TL faizlerinde yukarı yönlü bir hareket yaşanmıştı.

Bireysel Kredi Kartında Düşüş

Koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmesinin ardından mart ayında bireysel kredi kartı harcamalarında düşüş yaşanmış, normalleşme adımları ile haftalık bazda yüzde 2’yi aşan yükselişler görülmüştü. Lakin 16 Ekim haftasıyla birlikte son iki haftadır kredi kartı harcamalarında düşüş olduğu belirtildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.