Ana SayfaGündemEtik Bankaların Toplam Varlıkları Yüzde 10 Arttı

Etik Bankaların Toplam Varlıkları Yüzde 10 Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelimin ve doğaya karşı olan hassasiyetin yükseliş göstermesi ile beraber, tüketicilerin banka tercihlerinde de önemli kriterlerin başlangıcını sağladı.

Etik Bankacılık, önümüzdeki yıllarda da her geçen gün bilincin artması ve bu bilincin müşteri davranışlarına etkisi ile ön plana çıkmaya devam edecek. Türkiye’nin fintech girişim kurucusu olarak geçtiğimiz günlerde faaliyetlerine başladığını ifade eden insha Ventures, etik bankaların varlık durumu ile ilgili olarak önemli mesajlar verdi.

Geleneksel Bankalara Göre Büyük Yükseliş

İnsha Ventures, etik bankalarının varlık durumuyla alakalı olarak önemli mesajlar verirken, bu bankaların yüzde 10’un üzerinde büyüme sağladığını ifade etti. Geleneksel bankalar ise Avrupa bazında olmak üzere etik bankaların yanında yüzde 1,47 oranında yükselebildi. Sosyal performansa dayalı olarak geliştirilen etik bankacılık değeri, bankaların ekonomik faydalarının önüne geçiyor. Sosyal faydayı tercih ederek sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamayı amaçlayan etik bankacılığın en önemli özelliklerinden biri de çevreye zarar verecek projelere finansman sağlamamak olarak biliniyor.

Etik Değerler Olmazsa Olmaz

İnsha COO’su Özgür Bayraktar, konuyla ilgili olarak bankaların sürdürülebilirliğinin etik değerlere bağlı olarak geliştiğini ifade ederken, bankacılık faaliyetlerinin etik ihlaller çerçevesinde paydaşlar adına ne kadar zararlı etkilere sebep olabileceğini gözler önüne serdi. Bayraktar, Finanza Etica raporunu baz alarak yaptığı açıklamada son 10 yılda etik bankaların yüzde 10’luk bir büyüme sağladığını söylerken, geleneksel bankalarda da bu rakamın yüzde 1,47’de kaldığını vurguladı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.