Ana SayfaGündemVakıfbank’tan Faize Endeksli Kredi Paketi Hamlesi

Vakıfbank’tan Faize Endeksli Kredi Paketi Hamlesi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vakıfbank, ihracat ve ithalat amacı ile ürün üretmek adına yatırım yapan firmalar başta olmak üzere bazı firmalara özel bir kredi paketi oluşturdu.

Merkez Bankası’nın belirlediği politika faiz oranına endeksli bir şekilde oluşturulan kredinin faiz oranı, TCMB’nin oranlarına bağlı olarak aşağı yönlü biçimde değişebilecek. Kredinin çekilmesinin ardından vadelerin ödendiği süre zarfında, yukarı yönlü herhangi bir artış yapılmayacak. Vakıfbank, Merkez Bankası politika faiz oranına bağlı olarak geliştirdiği yeni krediyi duyururken, yeni paketin adını da Çıpa Kredisi olarak belirledi. Böylelikle kredi, Merkez Bankası’nın faiz oranına endeksli bir şekilde ilerlemiş olacak.

40 Milyar TL Büyüklüğünde

40 Milyar TL Büyüklüğünde
40 Milyar TL Büyüklüğünde

Bankanın oluşturmuş olduğu yeni paket, 2 milyar dolar ve 25 milyar dolar da dahil olmak üzere toplamda 40 milyar TL büyüklüğüne erişecek. Faiz oranı yıllık yüzde 17,75 olarak belirlenirken, paket 12 aydan ödeme vadesi ile başlayacak. Bu bağlamda vadenin belirlenmesi kapsamında 12 aydan 72 aya kadar seçenekler de yer alacak. Firma ihtiyaçları ve nakit akışı gibi etkenler ile, 1 yıl geri ödemesiz şeklinde de belirlemeler yapılabilecek.

TCMB Faizlerine Bağlı Kredi Paketi

Kredi Paketi Hamlesi
Kredi Paketi Hamlesi

Merkez Bankası’nın politika faiz kararları çerçevesinde düzenlenecek olan kredi paketinde, yukarı yönlü bir artış yaşanmayacak. TCMB politika faizlerinin düşmesi ile beraber, kredi faiz oranları da düşecek. Kredi, bu özelliği ile sektörde bir ilki de yaşatmış olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.