Ana SayfaDiğer İş İlanlarıKPSS Olmadan Memur Alımları

KPSS Olmadan Memur Alımları

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

KPSS Olmadan Memur Alımı

Hükümetin yaptığı çalışmalar içinde KPSS olmadan memur alımı yapılması için çalışmalar da var. Memur olmak isteyen on binlerce sade vatandaş için memur olmak ve KPSS imtihanı olmadan memur olma gündeme geldi. KPSS ile memur alım geleneği yıllardır sürüyor.

Ancak 2010 KPSS sınavında hileli yollarla yüksek puanlar alarak işe yerleşenler de tek tek tespit edilecek ve işten çıkarılacak. Gelişmelerden en çok ilgi göreni ise şüphesiz ki KPSS Olmadan Memur alımı 2016 yapılması.

Devlet KPSS sınavı olmadan memur alacak. FETÖ terör örgütü ile ilişkisi bulunanların ve kopya çekerek memur olanların uzaklaştırılması ile devlet kadrolarında boşluklar oluşabileceği tahmin ediliyor. Sade vatandaş memur olabilmek için KPSS 2016 sınavına büyük bir ilgi gösteriyor.

Fakat bazı kurumlara KPSS olmadan memur alımı da yapılacak. FETÖ darbe girişimi sonrası büyük bir titizlikle devlet tarafından yapılan temizlik operasyonları ile toplamda 70 bine yakın memur kadrosu boşta kaldı. Soruşturmalar devam ediyor. Neticede FETÖ ile ilgisi bulunanların memur olarak çalışması mümkün olmayacak. Bu nedenle memur olarak atanacaklar için yeni bir umut doğmuş oldu.

KPSS olmadan Memur Olmak Mümkün

KPSS sınavına girmeden memur olmak için bir çok devlet kurumu tercih edilebilir. Diyanet kurumu, TOKİ, özelleştirme dairesi başkanlığı Milli Savunma Bakanlığı, MİT, Cumhurbaşkanı memurlukları, Milli Savunma Bakanlığı Özel kalem Müdürlükleri ve daha bir çok kurum memur alımı yapacak.

Ayrıca Telekom işçi alımları 2016 yılında 81 ayrı pozisyonda personel alacak. Bu personel MYO mezunları lisans ve yüksek lisans mezunları ve lise mezunları olacak. MEB ise 15 bin sözleşmeli öğretmen alacak.

Uzman er olmak isteyenler için de 5 bin uzman er alımı için internet üzerinden başvurular açılmış durumda. Emniyet teşkilatı da açıkları kapatmak için 12 bin polis alacak. Fakat emniyet teşkilatının alacağı memurların üniversite mezunu olması ve 2015 ya da 2016 yılında KPSS sınavına girmiş olması gerekiyor. Bu sınavlardan 60 puan ve üstü alanlar 19 Ağustos 2016 tarihine kadar ön başvurularını yapabilecek.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.