Ana SayfaGündemBankaların Çeklerde Ödeyecekleri Miktar Yükseltildi!

Bankaların Çeklerde Ödeyecekleri Miktar Yükseltildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bankaların çek ile ilgili muhatap olduğu konularda ödemekte zorunlu olduğu miktarların yükseltildiğini açıklayarak, 29 Ocak itibariyle düzenlemenin yürürlüğe gireceğini belirtti.

Merkez Bankası tarafından alınan yeni karar ile beraber, 29 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bankaların çeklerle muhatap olduğu konularda ödemekle yükümlü olduğu tutar yükseltildi. Yeni düzenlemenin öncesinde bankalar 2 bin 225 liralık ödemeleri üst limitten yapabiliyorken, artık bu rakam 2 bin 670 liradan tavan olarak belirlendi. Çek Defterlerinin Baskı Şekline ve Bankaların Hamile Ödemekle Yükümlü Olduğu Miktarın Belirlenmesine İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlandı.

445 Liralık Artış

445 Liralık Artış
445 Liralık Artış

Çekte muhatap bankanın hamile ödemekle yükümlü olduğu miktar, alınan yeni karar ile beraber 2 bin 225 lira yerine artık 2 bin 670 lira olacak. Değişikliğin Resmi Gazete’de yayımlandığı bildirilirken, yeni düzenleme 29 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak. Söz konusu tebliğ, 4 günlük geçişin ardından 29 Ocak Cuma günü itibariyle yasalaşacak.

29 Ocak’ta Yürürlüğe Girecek

29 Ocak’ta Yürürlüğe Girecek
29 Ocak’ta Yürürlüğe Girecek

Değişikliğin ardından bankalarda değiştirilen ödeme miktarının tebliğinde de bazı ifadeler yer aldı. Muhatap banka, süresi ibraz edilen çekin karşılığının bulunmaması halinde her çek yaprağı için de bin 680 liraya kadar, kısmen karşılık halinde bin 680 liraya tamamlayacak şekilde ödeme yapmakla yükümlü olacak. Bu tutar, daha önceki düzende bin 345 liraydı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.