Ana SayfaGündemTBB’den Tam Kapanma Döneminde Bankacılık İşlemleri Duyurusu

TBB’den Tam Kapanma Döneminde Bankacılık İşlemleri Duyurusu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Bankalar Birliği 26 Nisan 2021 tarihinde alınan karar ile 29 Nisan ve 17 Mayıs arasındaki tam kapanma sürecine dair önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye Bankalar Birliği tarafından gerçekleştirilen resmi açıklamada, T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından 29 Nisan ve 17 Mayıs tarihlerinde uygulanacak tam kapanma tedbirleri kapsamında bankacılık hizmetlerine dair bilgiler verildi. Bu süre zarfında genelgede de yer alan sürelerde geçerli olma kaydı ile bankacılık hizmetleri ve uygulamaları konusunda detaylı açıklamalar yapıldı. TBB tarafından paylaşılan bilgilerde, bankaların çalışma saatleri ve şube dışı işlemlerin önemine bir kez daha dikkat çekildi.

TBB’den Müşterilere Şube Dışı İşlem Tavsiyesi

TBB'den Müşterilere Şube Dışı İşlem Tavsiyesi
TBB’den Müşterilere Şube Dışı İşlem Tavsiyesi

Banka müşterilerinin özellikle kısıtlama döneminde tedbirlerin başarıya ulaşması adına kurallara riayet etmesini tavsiye eden Türkiye Bankalar Birliği, bu bağlamda kısıtlama sürecinde elden geldiğince şube dışı hizmet kanallarını kullanmalarını önerdi. Bankaların şubelerde verdikleri hizmetin hafta içlerinde saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında süreceğini belirten TBB, bu süre zarfında kısıtlı personeller ile hizmet sağlanacağını açıkladı.

Çek İşlemleri Yapılabilecek mi?

Çek İşlemleri Yapılabilecek mi?
Çek İşlemleri Yapılabilecek mi?

Çek işlemlerine de açıklık getiren Türkiye Bankalar Birliği, banka şubelerinin kısıtlama süresince müşterinin çek ibraz etmesi ve hamil sıfatıyla işlem yapmayı istemesi durumunda hesapta para varsa çek ödemesinin gerçekleştirilebileceğini vurguladı. Çekin karşılığı hesapta yoksa, hamil sıfatındaki kişiler muhatap bankada konuya dair mevzuat hükümlerine göre işlem yapma şansı elde edecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.