Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası ve PTT’de Zorunlu Trafik Sigortası Daha mı Ucuz?

Ziraat Bankası ve PTT’de Zorunlu Trafik Sigortası Daha mı Ucuz?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

PTT Sigorta ve Ziraat Bankası işlemleri şubelerden yapılır. Zorunlu trafik sigortaları arasında en uygunu PTT ve Ziraat Bankası olarak bilinir. Ziraat Bankası trafik sigortası teklifi almanız, sonrasında sigorta yaptırmanı gerekir. PTT Sigorta da size uygun teklifler verir.

Sosyal Medya Efsanesi Geçmişte Kaldı

Bu yıl zorunlu trafik sigortası için yapılan zam vatandaşı isyan ettirdi. Öyle ki trafik sigortasını 200 liraya yaptıran bir vatandaş bile en az 500 lira sigorta parası ödemek zorunda kaldı. Ancak son dönemde sosyal medyada paylaşılan bir gönderi vatandaşın aklının karışmasına neden oldu. Gönderide yazılan notta PTT ve Ziraat Bankası sayesinde trafik sigortası yaptırmanın daha ucuz olduğu, sigorta şirketlerinin tercih edilmemesi gerektiği yazıyor. Ancak işin aslı tamamen farklı.

PTT ve Ziraat Bankası’nın her ikisinin de sigorta birimleri bulunuyor. Ziraat Sigorta başlı başına bir sigorta şirketiyken PTT sigorta ise sadece çeşitli sigorta firmalarının tekliflerini sizlere iletiyor ve işlem başına komisyonla çalışıyor. Dolayısıyla mantık çerçevesinde düşünüldüğünde PTT’nin daha ucuza trafik sigortası yapmasının imkânsız olduğu görülüyor.

Ziraat Bankası bünyesinde hizmet veren Ziraat Sigorta ise sanıldığı kadar ucuza sigorta yapmıyor. Zira internet sitesine girerek bulunduğunuz alana göre sigorta bedeli hesaplaması yapabiliyorsunuz. Ziraat Sigorta internet sitesinden baktığımızda herhangi bir alan için 500 liradan daha uyguna sigorta yapılmadığı görülüyor. Yani zorunlu trafik sigortanızı Ziraat ya da PTT’den yaptırmanız sizin için bir fırsat olmuyor. Dolayısıyla standart sigorta şirketlerini tercih etseniz de aynı parayı ödüyorsunuz.

Geçmiş dönemlerde sosyal medya sitelerinde paylaşılan o meşhur fotoğraftaki sigorta bedelinin motosiklet için geçerli olduğu ortaya çıktı. Yani sürekli gündemde olan bu gönderinin şehir efsanesi olduğunu net bir şekilde ifade edebiliriz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.