Ana SayfaGündemBDDK Başkanı Akben’den Finans Sektörü için Uyarılar!

BDDK Başkanı Akben’den Finans Sektörü için Uyarılar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, bulunulan süreç içerisinde zorlukların her anlamda yaşandığı sektörler arasında finans sektörü için ekstra uyarılarda bulundu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, Pandemi sürecinde yaptığı açıklamalarda “Finans sektörümüzün tüm oyuncularından yapıcı olmalarını bekliyoruz. Makul olmalı ve aslında bir kamu hizmeti ifa ettiklerini unutmamalılar” ifadelerine yer verdi.

Finans Sektörü için Önemli Gelişmeler Yaşanacak!

Finans Sektörü için Önemli Gelişmeler Yaşanacak!
Finans Sektörü için Önemli Gelişmeler Yaşanacak!

Finansal Kurumlar Birliği 9’uncu Olağan Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulunan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, ‘Küresel çapta sorunlarla karşı karşıya olduğumuz dönemlerden geçiyoruz’ diyerek yeni döneme ilişkin en önemli konularla bilgiler vererek uyarılarını yaptı. COVID-19 salgının, aşı uygulamalarının hız kazanarak ilerlemesine yönelik yavaş yavaş etkisini kaybetmesi üzerine bekleyişe geçen Akben, “Bundan sonra öncelik ekonomilerin yeniden inşa edilmesidir” dedi.

Pandemi Öncesi Eşleşme

Pandemi Öncesi Eşleşme
Pandemi Öncesi Eşleşme

Ekonomik aktiviteler üzerinde pandemi öncesiyle eşleşme yaşanması için uyarılar yapan Akben, “Tüketim yerine üretim, ihracat ve toplam yatırımları artıracak stratejik sektörlere yeterli finansman sağlanması öncelik olmalı” diye ifadelerde bulundu ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kredi mekanizmasının etkin çalışması, adil sürdürülebilir fiyatlamayla mümkün olur. Yüksek kar güdüsüyle hareket etmek, ileriki dönemlerde elde edilebilecek potansiyel gelirlerin kaybedilmesi anlamına gelir. Finans sektörümüzün tüm oyuncularından yapıcı olmalarını bekliyoruz. Makul olmalı ve aslında bir kamu hizmeti ifa ettiklerini unutmamalılar. Banka dışı kendi standartlarını geliştirmelidir. Onların da bankalarla birlikte öncü rol oynamasını beklemekteyiz.”

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.