Ana SayfaGündemResmi Rezerv Varlıkları Yüzde 3 Arttı!

Resmi Rezerv Varlıkları Yüzde 3 Arttı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Resmi Rezerv Varlıkları, bir önceki aydan hesaplanan yüzdeye göre 3 artarak 121,3 milyar dolarlık düzeyde ilerleme kaydetti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), eylül ayı içerisinde gerçekleşecek olan Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi Gelişmeleri’ni açıklayarak resmi resmi rezerv varlıklarında artışı belirtti.

Bu duruma göre ise Resmi Rezerv Varlıklarında bir önceki ay üzerinden hesaplanan verilere göre yüzde 3 artışla 121,3 milyar dolar düzeyinde ilerleme yaşandı. Bu dönem içerisinde belirlenen alt kalemler itibarıyla, döviz varlıkları bir önceki aya göre yüzde 8,1 artarak 74,9 milyar dolar, altın cinsinden rezerv varlıklarında ise yüzde 5,1 azalarak 38,5 milyar dolar olarak gerçekleşme yaşandı.

Resmi Rezerv Varlıklarında Artış!

Resmi Rezerv Varlıklarında Artış!
Resmi Rezerv Varlıklarında Artış!

Vade üzerinden tam olarak 1 yıl ya da daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası’nın daha öncesinde belirlenmiş döviz çıkışları (döviz kredileri, menkul kıymetler ve mevduat işlemlerinden doğan yükümlülükler) bir önceki ay ile oranlandığında yüzde 6,5 artarak 24,6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu tutarın yaklaşık 19 milyar dolar anapara, 5,7 milyar dolar faizden oluştu. Ayrıca, Merkez Bankası’nın yurt içinde ve yurt dışında oluşan yerleşik bankalarla yapılan finansal türev işlemleri içerisinde kaynaklanan net döviz ve altın yükümlülükleri hemen hemen 68,5 milyar dolar olup, söz konusu tutarın 26 milyar dolar bir ay vadeli olmak üzere ayarlanmıştır.

Hazine Garantili Dış Borçlar

Hazine Garantili Dış Borçlar
Hazine Garantili Dış Borçlar

Şartlı olarak ayarlanan bağlı döviz çıkışları, 1 yıl içinde ödenmesi gereken Hazine garantili dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden (döviz ve altın cinsinden zorunlu karşılıklar bloke hesabı ve akreditifler) oluşmuştur. Söz konusu yükümlülükler ile birlikte bir önceki aya göre oluşan yüzde 1 artarak 49,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.