Ana SayfaGündemBankaların Tarım ve Balıkçılığa Desteği 150 Milyar Lirayı Aştı!

Bankaların Tarım ve Balıkçılığa Desteği 150 Milyar Lirayı Aştı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık sektöründe, eylül ayının sonu itibarıyla tarım ve balıkçılığa desteği üzerinde bu alanda faaliyet gösteren şirketler arasında görüldü. Verilen kredi desteğinin üzerine 23 milyar 190 milyon liraya kadar artış görüldü.

Tarım Bankacılığı konsepti ile çiftçilere özel kampanyaları destekleyerek, kredi imkanları sunan bankacılık sektöründe, çiftçinin ve üreticinin ihtiyaçlarını ve sezonluk nakit akışını göz önünde bulundurarak farklı ürünlerle tarım kesiminin yanında yer alıyor. Tarım ve balıkçılığa verilen desteğin üzerine de miktar 150 milyar lirayı geçti.

Bankalardan Tarım ve Balıkçılığa Desteği

Bankalardan Tarım ve Balıkçılığa Desteği
Bankalardan Tarım ve Balıkçılığa Desteği

Bankalar, çiftçilerin ve üreticilerin gübrelerini, zirai ilaçlarını, mazot, yem, tohum ve ekipman ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ön ödemesiz, hasatta ödeme ya da esnek ödeme gibi kredi imkanları veriyor. Bunların yanı sıra anlaşmalı üyelerde de iş yerlerinden alımlar için özel kredi kartları sunmaya davet ediyor.

Ayrıca bu konu üzerinden bankalar, denizlerde, iç sularda ve havuzlarda su ürünleri yetiştiriciliği ile su ürünleri avcılığı faaliyetlerini sunuyor. Bu konuya yönelik alanlarda uğraşan işletmelerin söz konusu faaliyetlerine yönelik ihtiyaçları için de kredi sağlıyor.

Kredi Stoku 23,2 Milyar Lira Arttı!

Kredi Stoku 23,2 Milyar Lira Arttı!
Kredi Stoku 23,2 Milyar Lira Arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlenen bilgiler üzerinden bankacılık sektörünün tarım ve balıkçılık alanlarında faaliyet gösteren firmalara yönelim, kullandırdığı kredilerle ilgili stoku eylül sonu itibarıyla 151 milyar 579 milyon dolar oldu.

2020 yıl sonu içerisinde de 128 milyar 389 milyon lira düzeyinde olan kredi stoku, 9 ay elde edilen süreçte %18,1 artış gösterdi. Söz konusu dönemlerde de kredi stoklarında 23 milyar 190 milyon lira artış meydana getirdi.

Kredi stokunda %98,2’lik kısmını tarım sektörü kredileri, %1,8’lik bölümünü balıkçılık alanında kullandırılan krediler oluşturdu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.